27. september 2020
Elisabeth Toft og Brian Frimand driver virksomheden De Grønne Malere, som de nu er blevet nomineret til en verdensmålspris for. Foto: Anders Ole Olsen
Elisabeth Toft og Brian Frimand driver virksomheden De Grønne Malere, som de nu er blevet nomineret til en verdensmålspris for. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firma nomineret til Verdensmål-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firma nomineret til Verdensmål-pris
Sorø - 13. august 2020 kl. 18:50
Af Lene Berthelsen

Der er både stor glæde og stor spændthed på Oldengården ved Kirke Fjenneslev.

Her bor Elisabeth Toft og Brian Frimand, og herfra har de siden september sidste år drevet deres virksomhed De Grønne Malere.

Og det er ikke gået ubemærket hen. Det såkaldte 2030-panel, der er udnævnt af Folketingets 2030-netværk, har nomineret den grønne virksomhed til en verdensmålspris - den såkaldte Forandringspris.

Yderligere to virksomheder er nomineret, nemlig den store tekstilservice-virksomhed Berendsen samt non-profit foreningen Repair Cafe Danmark.

2030-panelets begrundelse for at nominere De Grønne Malere lyder sådan her:

»De Grønne Malere er en bæredygtig maler og forhandler, der arbejder aktivt med Verdensmålene og for at gøre malerbranchen mere bæredygtig. Deres hovedfokus er at minimere udledningen af mikroplastik, da maling pt er én af hovedkilderne til mikroplastik i det danske miljø.

Deres maling er baseret på naturlige ingredienser og pigmenter, som samtidig skaber et sundere og mere behageligt indeklima. Ler, marmor og senest æggeskaller er nogle af de naturlige ingredienser, som den plastfri maling er lavet af, mens spartelmassen er lavet på mælkeproteinpulver.

Elisabeth Toft og Brian Frimand, der står bag De grønne malere, arbejder hele tiden på at finde bæredygtige alternativer til alt fra malerbeholdere til akrylfuger og afdækningsplast«.

Selv om kunderne hidtil mest er kommet fra Nordsjælland og København, er de lokale også begyndt at melde sig som kunder.

Brian Fimand er malermester og har arbejdet i branchen i mere end 15 år. Elisabeth Toft hjælper til ved maleropgaverne og passer derudover blandt andet regnskab og hjemmesiden degroennemalere.dk.

Vinderen af Forandringsprisen bliver fundet ved afstemning. Det sker på hjemmesiden verdensmaal.org/verdensmaalsprisen/forandringsprisen

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk