18. oktober 2019
30 elever fra skolernes 5. årgang får mulighed for at bygge huler i et talentforløb, der bliver gennemført i samarbejde med Dansk Hulebyg. Billedet her er fra et pilotprojekt på Parnasgrunden i august 2015. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

30 elever fra skolernes 5. årgang får mulighed for at bygge huler i et talentforløb, der bliver gennemført i samarbejde med Dansk Hulebyg. Billedet her er fra et pilotprojekt på Parnasgrunden i august 2015. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire talentforløb til eleverne næste skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire talentforløb til eleverne næste skoleår
Sorø - 26. juni 2019 kl. 14:34
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I skoleåret 2019-2020 opretter Ung Sorø fire talentforløb. I alt 108 skoleelever med særlige forudsætninger får mulighed for at blive udfordret i forløbene.

arrow Læs også: Formand: Talentforløb er tilbage igen i 2019

Det drejer sig om forløb i naturvidenskab, matematik, madkundskab og teater. Alle forløb bliver gennemført i samarbejde med andre. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I samarbejde med Sorø Akademi bliver der gennemført et talentforløb i naturvidenskab og matematik.

Forløbet strækker sig over 12 timer fordelt på tre skoledage i marts-april 2020 og vil blive tilbudt 24 særligt motiverede elever fra 8. årgang.

I forløbet skal eleverne blandt andet lave forsøg med kastemaskiner og arbejde med vindtunnel og luftmodstand. Formålet er at give eleverne et godt, fagligt fundament i matematik og fysik/kemi og styrke den faglige nysgerrighed og lysten til at lære nyt.

I samarbejde med virksomheden Dansk Hulebyg bliver der også gennemført et talentforløb i matematik, som vil strække sig over fire skoledage for 30 elever fra 5. årgang.

Deltagerne skal bygge huler og bruge nogle af naturens teknologier. Der arbejdes blandt andet med fagene matematik og håndværk og design. Som noget nyt skal eleverne præsentere og formidle hulebyggeriet på forløbets sidste dag.

Talentforløbet i madkundskab bliver gennemført i samarbejde med ZBC i Slagelse og Ringsted. Det strækker sig over seks skoledage og tilbydes til 30 særligt motiverede elever fra 7. til 9. årgang. Eleverne vil primært få kendskab til fagområderne bager og konditor og skal blandt andet arbejde med fødevarebevidsthed, madkulturer - og bage brød og kager.

Holbergteatret skal stå for talentforløbet i teater. Det forløb strækker sig over 11 uger og starter med auditions på skolerne i august.

Talentforløbet afsluttes med en forestilling den 16. november i år. Undervejs skal eleverne blandt andet arbejde med tekstarbejde, improvisation og stemmetræning.

De samlede udgifter til talentforløbene er budgetteret til 165.000 kroner. Udgifterne fordeler sig med 25.000 kroner til teaterforløbet, 5000 kroner til naturvidenskabsforløbet, 75.000 kroner til matematikforløbet og 60.000 kroner til forløbet i madkundskab. De enkelte skoler og kommunens fagcenter skal selv aftale, hvordan udgifterne skal fordeles.

I juni sidste år præsentere Ung Sorø fem talentforløb. Men det blev besluttet, at der kun skulle gennemføres to talentforløb, og at resten af forløbene skulle udsættes til skoleåret 2019-2020.

arrow Ungdomsskole må aflyse talentforløb
21. juli 2018 kl. 19:56 Opdateret: kl. 16:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk