19. maj 2019
Nynne Afzelius, talentchef for Science Talenter, Astra, er glad: Astra har lige modtaget penge fra Novo Nordisk Fonden. Foto: Anders Ole Olsen
Nynne Afzelius, talentchef for Science Talenter, Astra, er glad: Astra har lige modtaget penge fra Novo Nordisk Fonden. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem millioner kroner til ung talentudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem millioner kroner til ung talentudvikling
Sorø - 13. januar 2019 kl. 07:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Astras Science Talenter i Sorø har netop modtaget fem millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til talentudvikling af gymnasieelever. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Pengene skal gå til et tre-årigt projekt, der hedder »Science Talent Senior«.

I projektet arbejdes der både med at styrke kvaliteten, og også med at gøre talentforløbene billigere, så et bredere udsnit af landets gymnasier får mulighed for sende deres særligt talentfulde elever på camps og science-forløb hos Science Talenter i Sorø.

- Med Science Talent Senior vil vi sikre, at talentfulde gymnasieelever fra hele landet bliver fagligt udfordret i et socialt fællesskab, hvor de møder ligesindede og får inspiration til en fremtidig karriere i naturvidenskab, siger Nynne Afzelius, talentchef hos Science Talenter, Astra.

Hun er meget tilfreds med, at der er tale om et projekt med et forløb over tre år.

- Det er nødvendigt med en langsigtet indsats, hvis talentarbejdet skal blive bæredygtigt. Vi ved, at gymnasierne er pressede på ressourcer i de her år, så det er særligt glædeligt for os at få midler til at gøre det afgørende billigere for gymnasierne at sende elever på camps hos os, siger hun.

Novo Nordisk Fonden har uddelt i alt 100 millioner kroner i støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling i hele Danmark.

Astra ligger sammen med Science Talenter i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter på Akademigrunden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk