21. oktober 2020
Familien har fået nøglen til Kiehn Andersens hus på Kalundborgvej nord for Ruds Vedby, men der er mange følelser på spil, så ingen har endnu været inde. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Familien har fået nøglen til Kiehn Andersens hus på Kalundborgvej nord for Ruds Vedby, men der er mange følelser på spil, så ingen har endnu været inde. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familie i chok: Tyve begik indbrud i dræbt mands hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie i chok: Tyve begik indbrud i dræbt mands hus
Opdateret 20. juni 2019 kl. 12:01
Sorø - 20. juni 2019 kl. 11:54
Af Bjarne Stenbæk

Da afdøde Kiehn Andersens søster og bror besøgte hans hus efter urnenedsættelsen i fredags, opdagede de, at der havde været indbrud i huset. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: To mænd skal stå til regnskab for to brutale drab på Vestsjælland

Hvor kold og kynisk kan man være? Hvor lavt kan man synke? Det spørger dræbte Kiehn Andersens familie sig selv og hinanden om i disse dage.

I fredags besøgte Kiehn Andersens søster og bror hans hus, da familien havde været til urnenedsættelse på kirkegården i Høng. Hurtigt kunne de to konstatere, at der havde været indbrud i skuret, hvorfra en havetraktor og en hækkeklipper var fjernet.

- Min farbror bor på Lolland, og han ville gerne lige forbi huset og tage afsked, inden han kørte hjem igen, fortæller Kiehn Andersens søn, Jack.

- En anden årsag til besøget var, at min faster ville hente nogle støttesten, som hun vidste, at min far havde. Min fars urne er sat ned på min oldefars og oldemors gravsted, og det var på gravstedet, at min faster skulle bruge støttestenene.

Jack Andersen havde været i huset torsdag eftermiddag, så indbruddet er altså sket mellem torsdag eftermiddag og fredag eftermiddag. Familien opfordrer alle, der ved noget om drabssagen eller indbruddet, til at kontakte politiet.

- Faktisk havde jeg fredag morgen fået lov af politiet til at hente havetraktoren, fortsætter han.

- Derfor vidste min faster ikke umiddelbart, om det var mig, der havde hentet den. Det var det ikke.

Der var både fodspor på grunden og mærker efter indbrud i dørkarmen ind til huset. Her har tyven eller tyvene altså også har været, men det har endnu ikke kunnet konstateres, hvad der er stjålet fra huset.

- Det er ikke på grund af det, de tager. Det er trampen på mennesket. Det er simpelthen så lousy, siger Kiehn Andersens søster til eb.dk.

Også Kiehn Andersens søn, Jack, er vred, forundret og såret.

Ville ikke gå ind
- Vi har fået nøglen af politiet, så vi kan godt gå ind i huset, siger Jack Andersen.

- Vi var godt nok ved huset onsdag eftermiddag, men vi havde ikke lyst til at gå ind. Man ved jo ikke, hvilket syn der venter. Jeg er kommet i det hus i de 25 år, min far har boet der, og vi havde et tæt forhold, så der er mange følelser på spil. Vi går nok ind i dag eller en af dagene, men det kan jo være svært at konstatere, hvad der er stjålet. Dels formoder vi, at der allerede i forbindelse med, at min far blev dræbt, er stjålet noget, dels har politiet formentlig taget noget med som bevismateriale, og dels har der altså været en ret voldsom brand i huset.

Familien skal nu i gang med forhandlinger med forsikringsselskabet. Både branden og indbruddene skal afklares forsikringsmæssigt.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen siger til eb.dk, at det er ubehageligt for de pårørende, at der har været begået indbrud, men politiets gerningssted er ikke blevet kompromitteret, og politiet har i øvrigt afsluttet undersøgelserne i og omkring huset på Kalundborgvej nord for Ruds Vedby.

Politiet kæder drabet på Kiehn Andersen sammen med to andre drabssager på enlige mænd.

I Grevinge blev 65-årige Finn Steensen Ørsdahl slået ihjel natten mellem 13. og 14. februar. Derefter blev der sat ild til hans hus.

Mellem lørdag den 20. og søndag den 21. april blev der sat ild til 68-årige Kiehn Andersens hus på Kalundborgvej nord for Ruds Vedby.

Kiehn Andersen var dog ikke i huset, men blev fundet dræbt fem dage efter i Blæsinge Grusgrav mellem Slagelse og Kalundborg. Og i søndag blev en person fundet i et brændende hus på Slagelse Landevej ved Vemmelev mellem Slagelse og Korsør.

Manden, der blev dræbt, inden der blev sat ild til huset, er ikke identificeret, men der er en formodning om, at det er husets 80-årige beboer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har nedsat en fælle efterforskningsgruppe, der skal opklare forbrydelserne.

Ved du noget, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

arrow Drabssigtede skal fortsat sidde fængslet
17. januar 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:29
arrow Sigtede i sag om drab på to mænd accepterer fængsling
16. januar 2020 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk