26. november 2020
Rehabiliteringscentret på Egecentret var kun i en kort overgang indrettet med akutstuer, og da blev der ikke opkrævet betaling, oplyser fagcenterchef.Foto: Jens Wollesen
Rehabiliteringscentret på Egecentret var kun i en kort overgang indrettet med akutstuer, og da blev der ikke opkrævet betaling, oplyser fagcenterchef.Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagcenterchef: - Vi har ikke akutstuer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagcenterchef: - Vi har ikke akutstuer
Sorø - 06. december 2018 kl. 10:51
Af Lene Berthelsen

Kammeradvokaten har netop meddelt, at de kommuner, der har krævet betaling i forbindelse med borgeres indlæggelse på de såkaldte akutstuer, har brudt loven.

Samtidig er det fra Folketingets sundhedsudvalg og fra sundhedsministeren meldt ud, at kommunerne skal betale pengene tilbage.

Men det bliver ikke et problem i Sorø Kommune, siger fagcenterchef på social- og sundhedsområdet, Søren Wollesen til Dagbladet og Sjællandske:

- Vi har ingen akutstuer som dem, der er omtalt. Vi har et akut-team, der kører hjem til de borgere, der har behov for det.

Da rehabiliteringscentret på Egecentret blev etableret i 2014 blev det ganske vist i første omgang indrettet med akutstuer, hvortil praktiserende læger kunne visitere direkte i stedet for til et sygehus.

- Men det var ingen succes. Lægerne henviste ikke, og vi havde mange tomme pladser. Så akutstuerne blev nedlagt igen efter halvandet års tid. Og vi tog i øvrigt ikke betaling for ophold i akutstuerne, siger Søren Wollesen.

Rehabiliteringscentret bruges i dag til borgere, der har brug for genoptræning, hjælp og støtte efter at de er kommet hjem fra et sygehusophold. Og her opkræver Sorø Kommune penge for mad, linned og tøjvask i forbindelse med opholdet.

- Som jeg læser det, er det en anden sag. Men jeg afventer da spændt yderligere afklaring i den kommende tid, siger Søren Wollesen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk