15. december 2017
Bo Mouritzen er 53 år og kom til Sorø fra København i 1994. Han er politisk ike noget ubeskrevet blad, men det er første gang, han stiller op til et byrådsvalg. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Bo Mouritzen er 53 år og kom til Sorø fra København i 1994. Han er politisk ike noget ubeskrevet blad, men det er første gang, han stiller op til et byrådsvalg. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesskab og velfærd er vigtigst for liste Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesskab og velfærd er vigtigst for liste Ø
Sorø - 18. marts 2017 kl. 14:59
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

53-årige Bo Mouritzen er ny spidskandidat for Enhedslisten til kommunevalget i november.

- Enhedslisten vil væk fra den ensidige satsning på minimalstat, økonomisk vækst og markedstænkning.

Det siger Enhedslistens nye spidskandidat, Bo Mouritzen, der ved kommunevalget i november stiller op til byrådet for første gang.

- Hele genoprettelsen af økonomien efter 2008 krisen er alene betalt med besparelser på velfærden, fortsætter han.

- Det har ramt vores pensioner, så vi skal være længere på arbejde med ringere arbejdsvilkår Det har ramt vores skoler, hvor sammenhængskraften nærmest er opløst, og stadigt flere vælger privatskoler. Og det har ramt den nære velfærd gennem reduktioner af kommunernes budgetter, hvilket har medført ringere vilkår for børn og unge samt ældre. Vi har også oplevet en afvikling af miljøtiltag.

- Vi vil til gengæld mere velfærd, og vi vil en anden vej med større borgerindragelse, mere økonomisk lighed og en stærkere offentlig sektor. Det er trods alt den offentlige sektor, der er grundlaget for velfærdsstaten og den danske velstand, fortsætter han.

- Vi vil se den grønne omstilling som et velfærdsgode, der er med til at berige fællesskabet og den enkeltes tilværelse, og så ønsker vi et mere empatisk samfund. Dele af den offentlige debat er i dag voldsomt forrået.

Enhedslisten vil arbejde på en budgetforøgelse til varme hænder i hvert af de kommende fire år. De skal målrettes efteruddannelse og flere medarbejdere.

- Tænk globalt, handel lokalt; Sorø Kommune vil opfylde de internationale danske forpligtigelser og tage imod Danmarks (500) kvoteflygtninge. Det er Enhedslistens ønske, at initiativet rettes mod de svageste flygtningegrupper, det vil sige kvinder og børn, siger liste Øs spidskandidat.

- Yderligere skal der ske en faglig styrkelse af arbejdet med modtagelse og inklusion af de eksisterende flygtninge.

Enhedslisten er imod social dumping på alle områder, og partiet mener, at gratis arbejdspligt som ressourceforløb, virksomhedspraktik, integrationsydelse osv. skal afskaffes.

Bo Mouritsen er sekretariatsleder i boligsocialsekretariatet i Brøndby Kommune. Han bor sammen med Charlotte, der er lærer på Pedersborg Skole. De kom til Sorø i 1994, da de på grund af familieforøgelse skulle have noget større og ikke havde råd til det, der var muligt på Christianshavn. Parret, der har tre børn, bor på Suserupvej, hvor husstanden også tæller geder, får, kaniner, grise og heste.

Bo Mouritzen er ved siden af sit arbejde ved at tage en kandidat i bosætning, by- og boligudvikling på Aalborg Universitets afdeling i København.

Læs hele artiklen i DAGBLADET og Sjællandske

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk