16. januar 2021
Steffen Beierholm, Lasse Zacho Andersen, Brian Christensen og Henrik Endahl lytter til aftenens indlæg. Foto: Anders Ole Olsen
Steffen Beierholm, Lasse Zacho Andersen, Brian Christensen og Henrik Endahl lytter til aftenens indlæg. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles fodslaw og nye Sorø-tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles fodslaw og nye Sorø-tiltag
Sorø - 15. januar 2019 kl. 17:57

En Middelhavsfestival og en historisk festival var de nye tiltag, da Sorø Handel og Service mandag i en råskitse præsenterede årets aktiviteter i bymidten. Dertil kommer, at det i 2019 ikke kun er lørdagene i juli, der kaster arrangementer af sig. I år kommer juni-lørdagene også med, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det kunne ikke skjules, at der er en spirende optimisme i Sorøs handelsliv, og der var absolut fælles fodslaw, da formanden for aktivitetsudvalget, Bettina Nielsen, fremlagde planen.

De store og bærende arrangementer er også i 2019 Kyndelmisse (26. januar), Slaraffen (25. maj), Klassisk Køredag (5. juni) og Sorø Jazzfestival 21.-28. juli, men også Halloween (25. oktober) og Sorø Marked (7. september) har udviklet sig til at blive store og bærende arrangementer - sidstnævnte endda, selv om arrangementet først så dagens lys i 2018.

Juletræstændingen står for sig selv. Den kommer - selv om der var nogen debat om, hvilken dag det skal være - til at foregå søndag den 1. december. Medmindre det udvalg, der står bag juletræstændingen beslutter noget andet. Selv om flere af de handlende har det lidt svært med den søndag, mente mange andre, at den falder godt, fordi der er Black Friday fredagen før, og så skal familierne lige have en dag at puste ud i, inden træet tændes. Til gengæld gennemføres juletræstændingen i år nok med en reduceret åbningstid i butikkerne.

Detaljerne i Middelhavs-festivalen og den historiske festival kommer ud på et senere tidspunkt, men Mette Skjoldan fra Foreningen 1684-1862 fortalte, at festivalen i 2019 kun bliver en »teaser«. Til gengæld er det så meningen, at der skal køres fuld skrue fra 2020. I smeltediglen li8gger idéer som et maskebal, en markedsdag, fællesspisning på Torvet og en Ingemanns-dag.

Henrik Olsen fra gruppen Sorø & Friends fortalte lidt om gruppen og de intensioner, gruppen har. Gruppen samarbejder med bl.a. Sorø Handel og Service og er med omkring de fleste af arrangementerne, ligesom man står for jule-arrangementerne, der har som målsætning at gøre Sorø til »Årest Juleby« i 2020.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk