9. april 2020
Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOTOS: Lysets dronning blev hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOTOS: Lysets dronning blev hædret
Opdateret 11. november 2016 kl. 08:59
Sorø - 09. november 2016 kl. 21:13
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen anden dansk by har en lystfest som Sorøs Kyndelmisse.

I festens 16 leveår har en enkelt person været garant for, at alle trådene - eller lyskæderne om man vil - blev bundet sammen.

Den person er Sanne Lohmann, og hun modtog onsdag aften Sorø Kommunes kulturpris 2016. Ikke kun for sig selv, men også på vegne af alle de frivillige, der hvert år lægger timer i at afvikle arrangementet, der bliver større og mere fantasifyldt år for år.

- Intet andet arrangement har formået at samle så mange - store som små. Kyndelmisse kan noget helt specielt. Det er unikt, og det bliver smukkere år for år, sagde formand for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Larsen (V).

Borgmester Gert Jørgensen (K) er enig:

- Jeg har selv haft den glæde at deltage flere år. Og det er fantastisk at møde folk fra Esbjerg, Næstved og København midt på Storgade. Det har krævet vedholdenhed og engagement, og du Sanne Lohmann er sammenhængskraften i det.

Sanne Lohmann strålede lige så meget som den lyskæde, biblioteksleder Mia Sørup symbolsk hængte om halsen på hende, og gjorde i sin tale meget ud af at pointere, at Kyndelmisse er hold-arbejde mellem frivillige, foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsliv:

- Arrangementet er kendt udenfor kommunegrænsen, og indimellem bliver jeg spurgt om, hvordan det bliver til. Når jeg så fortæller, at det hele er strikket sammen af frivillige, er der stor forbløffelse, sagde Sanne Lohmann.

Det varer ikke længe, inden den store lysfest igen kan opleves. Kyndelmisse 2017 finder sted lørdag 28. januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk