16. september 2019
Klassisk Køredag er også i år blandt modtagerne af kommunale event-penge. Foto: Anders Ole Olsen
Klassisk Køredag er også i år blandt modtagerne af kommunale event-penge. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Event-penge: Ja til mere bymidteliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Event-penge: Ja til mere bymidteliv
Sorø - 11. april 2019 kl. 08:52
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er 200.000 kommunale kroner at gøre godt med, når det gælder støtte til de større kulturelle events i Sorø Kommune. Pengene er netop blevet fordelt i enighed af politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget og Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Igen i år er der penge til gammelkendte arrangementer.

Kyndelmisse får 80.000 kr. Jazzfestivalen får 70.000 kr. Grundlovsfesten (Klassisk Køredag) i Sorø får 10.000 kr. Grundlovsfesten i Dianalund får 20.000 kr.

Derudover var der tre nye ansøgere i feltet. Mens det denne gang blev til et nej til den nye Historiske Festival og en endags-festival på Parnasgrunden, så blev det til et ja - og 20.000 kr. - til folkene bag »Liv på Torvet« i Sorø. Den ansøgning blev faktisk først modtaget efter fristens udløb, og pengene er da også tildelt med det forbehold, at arrangementet lever op til alle kriterier for at komme i betragtning.

Men hvorfor lige det arrangement og ikke de andre?

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Bo Christensen (K) forklarer det således:

- Alle snakker om, hvordan man kan få noget mere liv i gaderne og bymidten, så vi får folk ned og handle. Liv på Torvet er godt i tråd med det. Det passer til det, der bliver efterspurgt. Det virker også som om, at der er god opbakning til det projekt. Også økonomisk opbakning fra handelslivet. Det vil vi gerne understøtte. Og erfaringer viser, at når der er kommunal opbakning, så avler det noget mere.

Når der ikke kunne blive penge til de to andre nye ansøgere, skyldes det, at det så ville være gået ud over Kyndelmisse og Jazzfestival, siger Bo Christensen:

- Vi skal jo prioritere, men det var alle gode ansøgninger. Og de to, der fik afslag, kan da helt sikkert prøve at søge igen næste år.

I modsætning til tidligere år var børnearrangementet Slaraffen ikke blandt ansøgerne. Det skyldes, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet knap 900.000 kr. til, at »Slaraffen« kan rulles ud i meget større omfang i institutioner og på skoler de kommende par år. Sorø Kommune bidrager i personale-timer med et næsten lige så stort beløb.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk