17. oktober 2019
Den kendte guitarist Jacob Fischer, kan godt begynde at varme fingrene op til jamsession med både yngre og ældre musikere. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Den kendte guitarist Jacob Fischer, kan godt begynde at varme fingrene op til jamsession med både yngre og ældre musikere. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et uforudsigeligt højdepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et uforudsigeligt højdepunkt
Sorø - 11. juni 2019 kl. 13:57
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks unge talenter jammer med seks jazz-stjerne i Victoria 23. juli. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

At det bliver et højdepunkt under årets Sorø Jazzfestival er arrangør Allan Aistrup ikke i tvivl om, men bortset fra det er et fuldstændig uforudsigeligt, hvad der kommer til at ske, når seks af jazzmusikkens unge talenter udfordrer seks etablerede stjerne til en jam-aften i Victoria Teatret i Sorø tirsdag den 23. juli fra kl. 20.00.

Med forankring i 50'ernes og 60'ernes energisk swingende beboprepertoire indtager Anders Fjelsted Sekstet først scenen og varmer op. De unge musikeres erklærede mål er "at vise hvordan fortidens eksplosive og swingende jazz lyder i nutidig fortolkning, inspireret af fortidens store pionerer som Miles Davies, Dizzy Gillespie og Charles Mingus." De tre er alle gået til de evige jazzmarker, men hjemlige veteraner mestrer stadig musikken af livets lyst, så de bliver inviteret på scenen en efter en for at spille sammen med de unge, så der til sidst er 12 musikere på scenen.

Er man til jazz jamsessions som i de gode gamle dage, er det en god idé at kigge inden for til koncerten med nogle af de allerstørste nye talenter i selskab med seks af jazzens hærdede stjerner, der kunne være de unges fædre og bedstefædre. Publikum vil møde de tre saxofonister Tomas Franck, 60 år, Niels "Flipper" Stuart, 73 år, og Jens Søndergaard, 74 år, samt trompetisten Henrik Bolberg, 58 år, pianisten Søren Kristiansen, 56 år, og guitaristen Jacob Fischer, 52 år.

Fjeldsted Sekstetten består af Anders Fjeldsted, 28 år, bas, Rolf Thofte Løkke, 31 år, trompet, Oilly Wallace, 23 år, altsaxofon, Mads Egetoft, 30 år, tenorsaxofon, Artur Tuznik, 30 år, piano, og Henrik Holst Hansen, 29 år, trommer. De opnåede i 2018 stor succes, da de både blev kåret som vinder af en europæisk jazzkonkurrence ved en festival i Baskerlandet og inviteret som bærende band for årets Danish Music Awards galla i København.

Det koster 250 kr. pr. billet at overvære samarbejdet og udfordringerne mellem »ung - ældre - og gammel«. Man kan bestille billet via victoria.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk