19. oktober 2019
Erhvervshus Sjællands får plads hos VKST i Fulby ved Sorø. Foto: Jens Wollesen
Erhvervshus Sjællands får plads hos VKST i Fulby ved Sorø. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervshus Sjælland får hovedsæde hos VKST i Sorø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervshus Sjælland får hovedsæde hos VKST i Sorø
Opdateret 07. december 2018 kl. 12:25
Sorø - 07. december 2018 kl. 12:18
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nye kraftcenter for erhvervslivet slår dørene op i januar. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Erhvervshus Sjælland åbner i januar i VKST-bygningen i Sorø. Dermed bliver området ved motorvejen et kraftcenter for erhvervsudvikling - for sammen med erhvervshuset rykker også Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet ind.

Formand for det kommende Erhvervshus Sjælland, John Brædder, ser frem til at give erhvervshuset en central placering i regionens erhvervsudvikling.

- Det bliver et rigtig stærkt erhvervshus, siger han.

- Med en ny lokation lige midt på Sjælland og i samme bygning som landsbrugsrådgivningen VKST kommer vi sammen til at skabe en masse synergi og et kraftcenter med erfaring, kompetencer og viden til gavn for virksomhederne. Det er en klar styrkelse for erhvervslivet i vores region.

Det nye Erhvervshus Sjælland etableres med udgangspunkt i det eksisterende Væksthus Sjælland, som har til huse i Vordingborg.

Lokationen i Vordingborg bibeholdes samtidig med åbningen af et nyt hovedkontor i Sorø. Udover, at erhvervshuset flytter ind i samme bygning som VKST, der rådgiver landbruget, så flytter også Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet ind samme sted. I alt giver det omkring 35 arbejdspladser.

At så mange organisationer nu bliver samlet på samme sted i Sorø, glæder borgmester Gert Jørgensen.

- Vi har i Sorø et stærkt erhvervsliv, og vi prioriterer vores virksomheder højt. Det kan man også se, når blandt andet Dansk Industri måler tilfredsheden med at drive virksomhed i vores kommune. Derfor er det også en fornøjelse at kunne styrke indsatsen yderligere med det kraftcenter for erhvervslivet, vi kommer til at skabe i VKST-bygningen. Det forventer jeg mig meget af, siger Gert Jørgensen.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, som etableres rundt om i Danmark. Erhvervshusene er skabt med afsæt i væksthusene, men med et bredere sigte i forhold til virksomhederne. Erhvervshusene skal være såkaldt knudepunkt for indsatsen for erhvervsliv i hele Danmark.

- Det er helt afgørende, at arbejdspladsen for erhvervshuset ikke er inde på kontoret, men ude i virksomhederne. Vi får to stærke lokationer at rejse ud fra. Med både VKST, Vækstfonden, Innovationsfonden og Eksportrådet fysisk til stede sammen med os i Sorø, kommer alle de relevante tilbud helt tæt på erhvervslivet i vores region, lige til at plukke for virksomhederne, siger John Brædder.

Borgmester i Sorø Gert Jørgensen får samtidig en plads i den nationale erhvervsfremmebestyrelse, som kommer til at lægge de overordnede rammer for erhvervsinitiativer både i region Sjælland og resten af landet.

- Erhvervshusene er for mig at se et rigtig stærkt initiativ. Vækst og arbejdspladser er afgørende for udviklingen i vores kommuner og samfundet generelt, og jeg glæder mig til at arbejde endnu mere indgående med området. Med det kraftcenter, der etableres ude i VKST-bygningen, tager vi et rigtig stort skridt i den rigtige retning i vores region, siger Gert Jørgensen.

Den nationale Erhvervsfremmebestyrelse får sekretariat i Silkeborg. Udover Erhvervshus Sjælland, der altså får hovedkontor i Sorø, placeres der erhvervshuse i København, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk