4. juli 2020
Penge og gambling er blevet en del af flere populære computerspil. Det kan man blive klogere på ved et informationsmøde tirsdag.Foto: Kenn Thomsen
Penge og gambling er blevet en del af flere populære computerspil. Det kan man blive klogere på ved et informationsmøde tirsdag.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er dit barn gamer eller gambler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er dit barn gamer eller gambler?
Sorø - 21. oktober 2019 kl. 14:30
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Bibliotek & Bykontor og Center for Ludomani inviterer tirsdag 22. oktober kl. 17.00-18.30 forældre og pårørende til foredrag og dialog om faldgruber i forbindelse med gambling i computerspil.

Spiller man computerspil i dag, er penge med til at forstørre spil-oplevelsen, f.eks. ved køb af skins som i spillet »Fortnite« og decideret gambling i form af såkaldte lootboxes i »FIFA« og »Counterstrike«.

Målgruppen for nogle af disse spil er børn og teenagere, og forældrene føler sig ofte helt på udebane i den sammenhæng.

- Vi oplever en øget kontakt fra forældre. Især har de svært ved at skelne mellem gaming - altså det at spille et computerspil - og gambling. Og her er det især gamblingen der volder problemer, siger forebyggelseskonsulent Tina Langerskov Buchhave fra Center for Ludomani.

Ofte spørges der om køb af lootboxes, der som udgangspunkt ikke reguleres i spilleloven.

- Dermed er det i høj grad op til forældrene selv at sætte sig ind i, hvilke computerspil deres børn spiller og få en snak om sund adfærd, når man gamer. Vi vil gerne hjælpe forældre med at blive bedre til at tage den snak med deres børn og give tips til, om de skal give deres børn lov til at købe de forskellige skins og lære dem at forholde sig til, hvornår lootboxes bliver gambling i stedet for gaming, siger Tina Langerskov Buchhave.

Ved informations-mødet vil forældre og pårørende blive klædt på til at forstå computerspillenes forretningsmodeller, til at kende forskellen på gaming og gambling og til at forstå, hvilke konsekvenser det kan have for unge at begynde at gamble.

Til sidst vil de få nogle gode råd med vejen til, hvordan de kan skabe de bedste forhold omkring gaming og gambling i hverdagen.

Arrangementet foregår på Sorø Bibliotek, og det er gratis at deltage.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk