3. august 2021
Mølleparken og Blomstergården i Dianalund har igen fået et påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. Foto: Charlotte Koefoed
Mølleparken og Blomstergården i Dianalund har igen fået et påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu et påbud til plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Endnu et påbud til plejecenter

Blomstergården og Mølleparken i Dianalund har igen fået et påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Sorø - 21. juni 2021 kl. 18:54
Af Bjarne Stenbæk

Når social- og sundhedsudvalget skal mødes tirsdag, er et af punkterne på dagsordenen et påbud, som Blomstergården og Mølleparken i Dianalund har fået af Styrelsen for Patientsikkerhed. Påbuddet er en opfølgning på det påbud, som plejecentret fik i marts 2020.

Det fremgår både af dagsordenen og af afgørelsen fra styrelsen, at plejecentret allerede har udarbejdet en handleplan, men styrelsen skriver i tilsynsrapporten, at den ikke på den baggrund kan afgøre, om de uopfyldte målepunkter er bragt i orden. Derfor følger styrelsen op med et nyt tilsyns-besøg midt i juli.

Handleplanen omfatter blandt andet en gennemgang af alle patient-journaler, ibrugtagning af et nyt dokumentations-redskab samt undervisning af relevante medarbejdere.

Når styrelsen udsteder sådan et påbud betyder det, at den anser der for at være »større problemer af betydning for patientsikkerheden«.

I praksis handler det om, at de sygeplejefaglige vurderinger ikke er godt nok beskrevet. Der er i flere sager heller ikke fulgt op på, om en givet behandling overhovedet har en effekt, ligesom der i flere tilfælde er problemer med opfølgnings- og observations-notater. Et sted manglede den aktuelle kostplan for en nyrepatient. Kostplanen forelå i papirform, og der var ikke henvisning i hovedjournalen, hvor planen var opbevaret, mens der i en anden sag ikke er fulgt op med vejning af en undervægtig patient, der også har en demenssygdom.

Påbuddet kan ses på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside. Hvis tilsyns-besøget i juli falder tilfredsstillende ud, orienteres social- og sundhedsudvalget, ligesom påbuddet fjernes fra hjemmesiden igen.

Styrelsen for Patientsikkerhed anerkender, at der siden besøget med efterfølgende påbud i marts 2020 er arbejdet målrettet med at sikre, at krav om implementering af instruksen for håndtering af medicin er efterlevet, så det er ikke en del af det aktuelle påbud.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk