13. august 2020
Sådan er vi vant til at se esportfolk - klistret til skærmen. Men den store festival i Sorø Hallerne byder på mange andre indslag. Foto: Fleur Sativa
gallery icon

Se billedserie

Sådan er vi vant til at se esportfolk - klistret til skærmen. Men den store festival i Sorø Hallerne byder på mange andre indslag. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En stor ny festival skal løfte esport endnu mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor ny festival skal løfte esport endnu mere
Sorø - 14. januar 2020 kl. 18:28
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sørby Esport har arrangeret en fire dage lang festival med mange forskellige indslag i Sorø Hallerne. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Esport vinder mere og mere frem, og foreningen Sørby Esport vil gerne være med til at løfte den endnu mere.

Derfor har foreningen, der ved Danish Game Awards blev kåret som årets esportsklub, nu arrangeret en stor esportsfestival, der bliver afviklet i Sorø Hallerne over fire dage i vinterferien - nemlig den 11.-14. februar.

Festivalen bliver andet og mere end blot en masse foreningsmedlemmer, der sidder tryllebundet foran hver deres computer.

Under sloganet »Mere end Esport« byder festivalen også på fysiske aktiviteter, fokus på sundhed, foredrag og netværksdeling, og det var det da også det brede sigte, der sidste år fik Erhvervsstyrelsen til at give sit tilsagn til afviklingen af festivalen.

Festivalens hovedmål er at samle alle foreninger i Danmark, som tilbyder esport, så der kan sikres en bedre vidensdeling og stærkere organisering af esporten i Danmark. Det er derfor håbet med festivalen at få en række ambassadører, som kan tage de nye erfaringer med ud i de lokale klubber.

- Det første step er, at vi samarbejder og vidensdeler. Vi i Sørby Esport vil gerne bidrage med en årlig festival, som kan være med til at styrke og fortsætte foreningskulturen, siger formand for Sørby Esport, Mark Kristensen.

Sørby Esports projekt har fuld opbakning fra DGI, der også har meldt sig som partner til festivalen:

- Med den udvikling som esporten har taget i Danmark, er det et fantastisk setup, som Sørby Esport sætter i søen. Jeg kan kun understrege, at det bliver ekstremt vigtigt at få oparbejdet et netværk imellem de nyetablerede esportsforeninger,siger Martin Fritzen, der er projektleder i DGI Esport.

Udover det, der foregår ved computerne, bliver der mulighed for at høre oplæg af følgende: IIknur Kekec, Idrættens Samråd. Borgmester i Sorø Kommune Gert Jørgensen. Idrætsordfører for Venstre, folketingsmedlem Stén Knuth. Forfatter, film-anmelder og tv-vært Jakob Stegelmann. Formand for Sørby Esport, Mark Kristensen og DGI's projektleder for esport, Martin Fritzen.

Det endelige program er endnu ikke klar, men man kan følge mulighederne på hjemmesiden esportsfestivalen.dk, hvor der også kan købes billetter. For foreningsmedlemmer koster det 495 kr. at deltage i de fire dage.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk