23. marts 2019
I Pedersborg Kirke er den fysiske afstand mellem præsten og kirkegængerne meget kort. - Jeg kan godt lide at være tæt på de mennesker, man holder gudstjeneste sammen med, siger den nye præst Ingrid Rosengren. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

I Pedersborg Kirke er den fysiske afstand mellem præsten og kirkegængerne meget kort. - Jeg kan godt lide at være tæt på de mennesker, man holder gudstjeneste sammen med, siger den nye præst Ingrid Rosengren. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En stærk trang driver nyansat præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stærk trang driver nyansat præst
Sorø - 14. juli 2018 kl. 12:07
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Intet her på kontoret er mit. Jeg har ikke rigtig nået at lande endnu, fortæller sognepræst Ingrid Rosengren til DAGBLADET og Sjællandske.

Hun viser rundt i Pedersborg Sognegård. Som nyansat præst i Pedersborg og Bromme sogne er hun netop blevet tildelt et kontor i bygningen.

Blikket falder på et stort, hjemmegjort trækors, der læner sig op ad væggen i hjørnet på kontoret. Med en kuglepen er der skrevet »#wechurch« tværs hen over korset. Og teksten er blevet fremhævet med en grøn overstregningspen.

- Men man kunne godt få lyst til at beholde nogle af tingene, lyder det fra Ingrid Rosengren.

I sit nye job har Ingrid Rosengren fået væsentligt kortere på arbejde, end hun har haft hidtil.

Hun tror, det bliver en fordel i jobbet, at hun nu bor og arbejder i samme område.

- Jeg tror, det kommer til at betyde en mere umiddelbar kontakt til dem, jeg er præst for. Det kan være en fordel. Men jeg vil også gerne besøge folk rundt i hele sognet, for hverdagen skal hænge sammen med det, der sker i kirken, siger hun.

Hun vil forsøge at sætte fokus på tilbud til børn og unge. I første omgang arbejdes der på at få familie-arrangementet »Prise med spise« op at køre igen.

Og undervisningen af sognenes konfirmander skal primært varetages af hende. Det glæder hun sig til.

- Det kommer til at fylde meget i min hverdag, og jeg vil gerne gøre meget ud af det. Det er en fantastisk mulighed for at kommunikere med de unge, siger Ingrid Rosengren.

Hun er blevet ansat i en halvtidsstilling som ny sognepræst i de to sogne nord for Sorø. Hun blev indsat ved gudstjenesterne i Pedersborg og Bromme Kirker søndag den 1. juli.

Dermed har hun fået sognepræst og provst Lars Poulsen som nærmeste kollega.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk