19. juni 2019
Mette Tingholm (tv) og Pernille Sionsen er igen gået sammen om et nyt oplevelsestilbud.Foto: Thomas Olsen
Mette Tingholm (tv) og Pernille Sionsen er igen gået sammen om et nyt oplevelsestilbud.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny opdagelsesrejse i Sorø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny opdagelsesrejse i Sorø
Sorø - 09. februar 2019 kl. 19:13
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man kommer på Sorø Kunstmuseum med børn, kender man sikkert allerede de to figurer Ester og Vester, der sørger for at gøre museumsoplevelsen sjov og udfordrende for de mindste. Ester og Vester findes også på Kalundborg Museum og Trelleborg.

I vinterferien kommer endnu en oplevelsesjagt med Ester og Vester og denne gang er det en oplevelsesjagt i Sorø by. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det er Mette Tingholm, Byråd & Kultur i Sorø Kommune, og Pernille Simonsen, Sorø Bykontor, der har udtænkt skattejagten, der er økonomisk støttet af byrådets kultur- og fritidsudvalg.

- Det er en ægte oplevelsesjagt med historier om en øde ø midt i Sorø Sø, Frater-brønden, Klosterkirken og meget andet. Den nye jagt skal - ligesom de eksisterende - hjælpe med at formidle vores områdes historie gennem leg og læring, så de yngste gæster får en god, sjov og lærerig oplevelse, forklarer de to kvinder.

Undervejs på oplevelsesjagten kommer børnene sammen med Ester og Vester til at støde på nogle af de helt store personligheder fra danmarkshistorien. Der er historier og spørgsmål om blandt andre Ludvig Holberg, Absalon og Ingemann, som alle har stor tilknytning til Sorø.

Undervejs i jagten kommer deltagerne også godt rundt på opdagelse i området, hvor turen går fra Storgade videre til blandt andet Torvet, Klosterkirken og Akademihaven.

Oplevelsesjagterne med tilhørende opgavehæfte koster 75 kr. Jagterne er beregnet til børn mellem 5 og 10 år.

I Sorø By kan hæftet købes hos Sorø Bykontor, der holder til på biblioteket. Når jagten er færdig, og alle poster er besøgt, venter en særlig guld-hilsen fra Ester og Vester, som ligeledes kan afhentes på bykontoret.

Man kan se mere om oplevelsesjagterne på www.esterogvester.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk