16. januar 2019
Projekt Vækst via Viden blev skudt i gang på Comwell Sorø onsdag eftermiddag. Foto: Anders Ole Olsen
Projekt Vækst via Viden blev skudt i gang på Comwell Sorø onsdag eftermiddag. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny app kan være en vækst-løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny app kan være en vækst-løsning
Sorø - 14. juni 2018 kl. 11:04
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blandt erhvervslederne i salen under mødet om Vækst vi Viden var der usikkerhed om, hvorvidt en lokal virksomhed har råd til selv at ansætte en akademiker, og det førte til muligheden for at dele. Men hvis man skal dele en medarbejder, kan det være en udfordring at nå til enighed om, hvem der har ansvaret for medarbejderen. Det førte videre til forslaget om, at der skal skabes en »opgave-app«, hvor man kan lægge opgaver, man gerne vil have løst, ind - og så kan en akademiker byde ind på opgaven og efterfølgende give virksomheden en faktura på det aftalte beløb.

arrow Læs også: Vækst i viden kan skabe vækst via viden

Adm. direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen, kunne dog ikke undlade at føje til, at det ikke mindst er relationer, der skaber resultater - selv om begrebet er »gammeldags«.

Flere af de studerende kunne fortælle historien om, at de på uddannelserne kun får besøg af de store virksomheder, og her foreslog Region Sjællands udviklingschef, Mai-Britt Jensen, at de små og mellemstore virksomheder på Vestsjælland slår sig sammen om sådan nogle opgaver - og også går sammen om at få fortalt de gode historier om regionen.

Lars Mouritsen, der ejer Kopp Sorø, er en af dem, der har prøvet i praksis. Ud af 100 ansatte i byggevirksomheden er der tre akademikere, og det har været en positiv oplevelse.

- Men jeg mener, at en virksomhed skal have en vækstplan, før man ansætter en akademiker. Dermed ved virksomheden også, hvad den skal bruge akademikeren til, sagde han.

Else Katrine Friis fra Friis Solutions kunne fortælle, at det er rigtig svært at finde opgaverne på Vestsjælland, når man som hun faktisk har en akademiker ansat - og så slog hun til lyd for, at reglerne omkring ledighed og det at stå til rådighed for arbejdsmarkedet lempes, når en akademiker eksempelvis arbejder 15-20 timer om ugen i en virksomhed.

- Så kan de altså ikke ved siden af søge alle de job og dokumentere det ene og det andet, sagde hun.

- Der må tænkes anderledes i forhold til dem, der rent faktisk tager en chance.

Sofie Ullerup Torpegaard fra byrådet slog til lyd for, at de lokale virksomheder i højere grad satser på at få udnyttet hovedopgaver, specialer, bacheloropgaver og lignende til konkrete udviklings-projekter, som virksomhederne kan bruge i praksis. Måske kan der også oprettes en idébank, som studerende kan gå på jagt i - og sådan en opgaveløsning kan eksempelvis føre til praktikophold og måske senere ansættelse.

Clement Kjersgaard, der holdt en lav personlig profil og fremstod som en særdeles kompetent mødeleder, samlede i øvrigt et væld af idéer og kommentarer sammen fra bordene. Dem gav han efterfølgende til erhvervschef Laila Bregner Carlsen til videre bearbejdning.

Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk