21. januar 2019
Sebastian Adorján Dyhr er glad for at lave håndarbejde, for han synes, at det er så hyggeligt. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Sebastian Adorján Dyhr er glad for at lave håndarbejde, for han synes, at det er så hyggeligt. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En hobby med masker, mønstre og mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hobby med masker, mønstre og mening
Sorø - 18. juli 2018 kl. 15:39
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Duften af nykværnet lakridskaffe kildrer næseborene, og de åbne vinduer og døre tillader den lune sommerluft at krybe indenfor.

46-årige Sebastian Adorján Dyhr har boet i huset i Kirkestræde i Nyrup siden august 2005. Han er halvt ungarer, far til to sønner på 17 og 19 år og uddannet cand. mag. i lingvistik fra Aarhus Universitet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hans afsluttende speciale omhandlede det dansk-vestindiske kreol-sprog. Nå ja, og så er han vild med at hækle og strikke.

- Jeg var ret glad for at lave håndarbejde sammen med min farmor, da jeg var barn. Vi broderede og strikkede en hel del, blandt andet når vi var i sommerhus, fortæller han.

Faktisk var han så habil en »strikker«, at Sebastian som 14-årig producerede en sweater med både snoninger og hulmønster til sin lillesøster.

- Jeg havde en god mentor i min farmor - samtidig med, at jeg havde en rigtig dygtig håndarbejdslærer. De gav mig de basale færdigheder i at strikke og brodere, men jeg mistede interessen i tiden omkring 1991, hvor min farmor døde, og jeg samtidig flyttede hjemmefra, forklarer Sebastian Adorján Dyhr.

Han tog først for halvandet år siden håndarbejdet op igen, godt hjulpet af en god veninde.

For at øve sig i diverse teknikker startede Sebastian Adorján Dyhr med at hækle karklude i massevis, hvorefter han kastede sig over runde ting som poser og hæklede dyr. Senest er det blevet til to-lags hæklede grydelapper og et lækkert uldsjal.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk