5. december 2020
Dianalund fik et fint nyt bibliotek i 2013, men ikke alle er lige gode til at passe på det, og det har biblioteket nu taget konsekvensen af.Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Dianalund fik et fint nyt bibliotek i 2013, men ikke alle er lige gode til at passe på det, og det har biblioteket nu taget konsekvensen af.Foto: Charlotte Koefoed
Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter hærværk: Bibliotek lukket om aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter hærværk: Bibliotek lukket om aftenen
Sorø - 20. november 2020 kl. 06:51
Af Lene Berthelsen

Fra mandag den 23. november og foreløbig frem til midten af januar, vil det ikke være muligt at komme ind på Dianalund Bibliotek efter kl. 18.00.

Den beslutning er truffet efter nogle hærværks-episoder, som også har været omtalt her i avisen.

Således havde en eller flere åbnet for en vandhane, der kun kan åbnes med værktøj. Vandet løb hele natten og gav vandskade i kælderen, hvor en del af bibliotekets it-udstyr tog skade.

Der har også været sat ild til en container i nærheden af biblioteket, og derudover oplyser biblioteksleder Mia Sørup, at personalet ofte møder ind til et rodet bibliotek med ødelagte møbler, madrester på gulvet og bøger, der er væltet ned af hylderne.

Uden betjening

Det hele er sket i den periode, hvor biblioteket er ubetjent, men hvor borgere selv kan lukke sig ind med sundhedskort og en kode.

- Biblioteket er et sted hvor borgere kan mødes. Et sted, hvor fællesskaber og mangfoldighed fremmes. Lige nu er vi et sted, hvor biblioteket i Dianalund ikke kan være dét for borgerne, som vi gerne vil og skal, konstaterer Mia Sørup.

Arbejder på løsning

Biblioket er i samarbejde med SSP, politi, Holbergskolen, Ung Sorø, Dianalund Borgerhus, Vej & Park samt kommunens bygningsdrift i gang med at finde frem til løsninger, der igen kan gøre bibliotek og borgerhus tilgængelige for alle:

- Vi er i dialog med både de unge og deres forældre om den uhensigtsmæssige adfærd, som desværre jævnligt finder sted, og vi er fysisk til stede i området både eftermiddage og aftener, hvor vi ofte er i dialog med de unge. De tiltag, vi i fællesskab har gjort de seneste måneder, har ikke været nok. Det kalder på mere og det skal vi sammen finde en løsning på, siger Rikke Thernøe, SSP-konsulent og teamkoordinator i Sorø Kommune.

Men indtil den løsning er fundet, vil den selvbetjente åbningstid altså blive indskrænket, således at det kun er muligt at bruge biblioteket mellem kl. 7.00 og 18.00.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk