27. maj 2020
Therese Blach (tv) og Lone Lund er en del af stavgangsholdet, og dermed også en del af den delegation, som ugentligt afslutter dagens aktivitet med en frokost på Café inTro. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Therese Blach (tv) og Lone Lund er en del af stavgangsholdet, og dermed også en del af den delegation, som ugentligt afslutter dagens aktivitet med en frokost på Café inTro. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter frisk luft kommer der frokost og samvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter frisk luft kommer der frokost og samvær
Sorø - 08. november 2019 kl. 10:04
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stavgangsgruppen fra idrætsforeningen G.L.A.D. har fået en hyggelig tradition: De nyder hinandens selskab i Café Intro efter motionsturen. Det sociale er vigtigt for deltagerne. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Der dufter af nybagte boller, kager og madtærter i Café inTro i Absalonsgade sådan en sen formiddag.

Henne ved det ene bord har Therese Blach og Lone Lund sat sig med en god og varm kop kaffe. De er begge en del af »G.L.A.D. - idræt for ældre i Sorø« og skal denne dag på vandretur ved Munkedammen tæt på Susåen.

Disse vandreture plejer at samle godt 50 ældre, efterlønnere og folk over 60 år og gennemføres med et 14-dages interval.

- Vi er også en del af stavgangsgruppen og mødes hver torsdag klokken 9.30 ved Klosterporten - uanset vejr og vind, siger Therese Blach.

Stavgangsgruppen plejer normalt at gå 5 til 7 kilometer pr. gang - enkelte gange helt op til 10 kilometer, men uanset distance eller deltagerantal, så afslutter de fleste af gruppens deltagere med fælles frokost på Café inTro.

- Vi er så glade for at komme her, for det er et supergodt koncept. Vi er godt 10 stavgangsdeltagere, som dropper ind hver torsdag til en lækker frokost og en god snak. Det er sådan en dejlig måde at slutte turen af på, siger Therese Blach, mens Lone Lund nikker bekræftende.

Og netop det sociale aspekt betyder meget for de to kvinder.

- Én ting er, at vi får en sludder og måske en lille én på selve turen, men det nærvær som findes i caféen betyder meget. I vores alder er der jo desværre en del, som har mistet betydningsfulde mennesker i omgangskredsen, siger Lone Lund, inden hun fortsætter:

- Dels får vi talt sammen indbyrdes, men vi får også gerne en snak med personalet eller nogen af de øvrige gæster. Der er bare så dejlig en stemning, siger hun.

Hvis man har lyst til at være en del af G.L.A.D.'s stavgangsgruppe, så er man velkommen til at kigge ned i Café inTro, når gruppen normalt »lander« om torsdagen klokken cirka 11.30.

Her kan man få en snak med de øvrige deltagere. Man kan også låne et sæt prøvestave og selv gå med fra Klosterporten klokken 9.30.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk