19. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter år med underskud: Bykontor vil have flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter år med underskud: Bykontor vil have flere penge
Sorø - 11. juli 2018 kl. 10:02
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Bykontor vil have politikerne til at øge kontorets budget med 70.000 kroner hvert år i en fireårig periode fra 2019 til og med 2022.

I øjeblikket er det årlige budget fastsat til 302.300 kroner i de kommende år. Men det kommunale bykontor i Storgade vil altså have øget budgettet til 372.300 kroner. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det sker efter et par år med underskud og ekstra politisk opmærksomhed om økonomien.

- Det skulle meget gerne betyde, at vi ikke har underskud de kommende år. Det giver ro, og så skal arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget ikke sidde og forholde sig til vores budget hvert år, siger Mia Sørup, der er leder af Sorø Bykontor.

2016 endte med et underskud på cirka 115.000 kroner. 2017 endte også med et minus på 65.000 kroner, som dog blev dækket med en ekstra bevilling fra politikerne.

Samtidig besluttede politikerne, at bykontoret skulle nedskalere og tilpasse sit serviceniveau for at imødegå et forventet 2018-underskud på 100.000 kroner. Det er blandt andet gjort ved at afskedige en medarbejder, der arbejdede 20 timer om ugen. Nu er der én medarbejder på 32 timer tilbage på bykontoret.

- Det er en af de konsekvenser, som de dalende indtægter har haft. Det er klart, at når man mister næsten 150.000 kroner i indtægter, så må det have en konsekvens, siger Mia Sørup.

Hun kan endnu ikke sige noget om, hvordan 2018-regnskabet vil ende.

I budgetønsket til politikerne skriver bykontoret, at indtægterne er meget svingende og svære at forudsige. Mia Sørup håber, at flere penge i budgettet vil sikre et stabilt, økonomisk grundlag.

- Vi har nedskaleret på personale, og vi har prøvet at trimme nogle opgaver. Samarbejdet med VisitVestsjælland og mellem de øvrige bykontorer er blevet øget. Det lægger bykontoret også nogle kræfter i, som kræver en medarbejder, og den stilling vil vi gerne have sikret, siger Mia Sørup.

Byrådet tager stilling til budgetønsket ved budgetforhandlingerne senere på året.

Sorø Bykontor blev oprettet i 2015 til at betjene kommunens borgere og turister, da man nedlagde Sorøegnens Event og Turistbureau (SET) og i stedet blev en del af VisitVestsjælland-samarbejdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk