29. februar 2020
Søren Wiberg, direktør i Sandstone, har fået penge til at etablere en naturstensmurer-uddannelse. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Søren Wiberg, direktør i Sandstone, har fået penge til at etablere en naturstensmurer-uddannelse. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-penge til helt ny uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-penge til helt ny uddannelse
Sorø - 19. september 2019 kl. 16:59
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheden Sandstone har fået en kvart mio. kr. til etablering af et uddannelsescenter for naturstens-murere. Også Madstationen og Charlie Heart er der penge til. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Engang var det ikke svært at finde håndværkere, der forstod at mure med natursten.

Men sådan er det ikke længere, og derfor ønsker virksomheden Sandstone - der sælger natursten - at etablere et uddannelsescenter, hvor håndværkere kan få en tillægsuddannelse i netop kunsten at arbejde med natursten.

Til det formål har Sandstone netop modtaget 253.726 kr. af de såkaldte LAG-midler. Penge, der kommer fra den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter og lokalt administreres af LAG Midt-Nordvestsjælland.

Beløbet skal bruges på opførelse af en stor hal, hvor undervisningen kan foregå, oplyser direktør i Sandstone, Søren Wiberg:

- Vi har allerede lokaler, hvor den teoretiske del af kurset kan foregå, men vi er nødt til at have indendørs lokaler, hvor den praktiske del kan foregå uanset vejret.

Han forestiller sig, at det nye uddannelsestilbud i første omgang henvender sig til færdiguddannede håndværkere, der har lyst til at bygge ovenpå den kunnen, de allerede har:

- På sigt kan tekniske skoler også være interessante, men i første omgang henvender vi os til virksomheder, siger Søren Wiberg, der ejer Sandstone sammen med sin hustru Tove Hede.

Begge har 12-13 års erfaring med efteruddannelse, oplyser Søren Wiberg.

Indtil videre er hele projektet på det indledende stadig, og Søren Wiberg forventer, at der kan gå omkring et år, inden det nye uddannelsescenter er klar til at tage imod elever. Det vil blive placeret i forbindelse med virksomheden, der ligger mellem Kirke Flinterup og Nyrup.

Yderligere to virksomheder i Sorø Kommune blev betænkt med LAG-midler i denne omgang.

Morten Rose, der bor på Enghavevej og driver virksomheden Madstationen, har fået 160.614 kr. til at udbrede sit projekt med at sælge sund aftensmad i mindre stationsbyer.

Endelig har virksomheden Charlie Heart ved Tjørntved i Stenlille fået 120.500 til udvidelse af virksomheden, der i forvejen beskæftiger sig med brugskunst og kunsthåndværk.

Bag virksomheden står ægteparret Charlotte Lund Nielsen og Martin Nielsen, der nu vil udvide med Stenlille Oliemølle, hvor der skal produceres friskpressede olier af lokale afgrøder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk