22. oktober 2018
Det nye sundhedscenter har også træningsrum. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det nye sundhedscenter har også træningsrum. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gamle sygehus i Sorø er blevet et nyt sundhedscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle sygehus i Sorø er blevet et nyt sundhedscenter
Sorø - 18. november 2017 kl. 08:54
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune kunne fredag indvie Sorø Sundhedscenter, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Der var fuldt hus fredag eftermiddag i receptionen på det, der i dag er Sorø Sundhedscenter. De mere end 100 år gamle bygninger, der tidligere har rummet byens sygehus, er bygget om, så de nu indeholder ergo- og fysioterapeuter, sundhedskonsulenter, administrativt personale og fra nytår også lægerne fra Dr. Kaarsbergsvej. Det nye center skal klare mange opgaver: Forebyggende hjemmebesøg, børnetræning, ryg-, knæ- og hoftehold, hele den kommunale genoptræning, den neurologiske indsats f.eks. efter hjerneblødning, sårpleje, indsatsen mod stress, angst og depression, indsats mod overvægt, rygestopkurser og så videre. Derudover kommer centret som nævnt også til at rumme kontorer, mødelokaler, konferencerum og et træningscenter med forskellige »fitness-maskiner«.

Centret rummer også ældreområdet. Herfra flytter hjemmesygeplejen ind med cirka 40 medarbejdere. I alt er der 110-120 kommunale arbejdspladser samt altså fra nytår en privat lægepraksis. 7,5 mio. kr. har ombygningen kostet - og et samlet byråd står bag idéen. Leder af det nye center er Morten Helmer.

Det var borgmester Gert Jørgensen (K) og formanden for social- og sundhedsudvalget, Lars Schmidt (DF), der stod for den officielle åbning.

Borgmesteren fortalte lidt om sygehusets historie. I næsten 85 år blev det »lavet arme og ben«. Da Vestsjællands Amt nedlagde sygehuset i 1988, kunne Sorø Kommune have købt sygehuset for 2,5-3 mio. kr. - men de lokale politikere kunne ikke bliver enige. De borgerlige ønskede, at privatskolen skulle have bygningerne, mens rød blok ville lave det til et ældreområde. Det endte med, at Tvind købte sygehuset via et offentligt udbud, og så fulgte en årelang strid mellem kommunen og Tvind. Kommunen lige inden en retssag skulle afgøres købte sygehuset ca. 18 mio. kr. - ca. 6 mio. kr. mere, end Tvind selv havde givet.

Trafikselskab, bolig for flygtninge fra eks-Jugoslavien (1992-94) og Jobcenter har der også været i lokalerne

Både Gert Jørgensen og Lars Schmidt glædede sig over, at der kun kommer sammenhæng, fællesskab og faglighed i det nye sundhedscenter, hvor der er direkte kontakt mellem de behandlere, som lokale borgere skal behandles af - samt træningscenter og mødelokaler i tilgift.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk