25. september 2021
Anna Krogh, Sorø Kunstmuseum, er optimistisk, når det gælder fremtiden. Gæsterne skal nok komme, vurderer hun. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Anna Krogh, Sorø Kunstmuseum, er optimistisk, når det gælder fremtiden. Gæsterne skal nok komme, vurderer hun. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er desværre alt for god plads på museerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Der er desværre alt for god plads på museerne

Mens det går okay med at komme i biografen igen efter corona-nedlukningen, så svigter gæsterne i den grad museerne i Sorø.

Sorø - 10. juni 2021 kl. 18:58
Af Ulla Grundtvig Brask

Hvis du gerne vil kigge på kunst på Sorø Kunstmuseum og have god plads og luft omkring dig, er det nu, du skal besøge museet: Siden genåbningen har museet kun haft 10 procents belægning i forhold til en normal måned.

»Desværre« lyder det fra museumsdirektør Anna Krogh fra Sorø Kunstmuseum.

Anna Krogh peger på, at kravet om coronapas er en kæmpe barriere for museumsgæsterne. Der er ikke mulighed for spontane besøg, hvis man er i den aldersgruppe, der endnu ikke er blevet vaccineret.

Langsom start

Men museumsdirektøren er alligevel optimistisk.

- Vi så det også efter genåbningen i 2020: Det var en langsomt start for os, men gæsterne skal nok komme, siger Anna Krogh.

Hun er dog skuffet over, at museerne ikke er kommet med i Folketingets sommerpakke i år.

Sidste år var der halv pris på entrébilletten til museumsbesøget, og da mange samtidig holdt ferie i Danmark, gav det en rigtig god besøgssommer for Sorø Kunstmuseum. Besøgstallet i juli 2020 blev stort set fordoblet i forhold til juli året før.

Sådan en hjælpende hånd får museerne ikke i år, men de kan til gengæld søge om penge fra en pulje til »publikumsfremmende aktiviteter«, som også er en del af kulturen sommerpakke 2021.

Langt nede på listen

Også på Sorø Museum har det været et lidt for stille forår efter genåbningen.

- Vi har kun haft besøgende svarende til 20 procent af, hvad vi plejer på denne tid. Det er helt sikkert kravet om coronapas, der skræmmer mange, men jeg tror også, det handler om, at mange mennesker har så meget, de gerne har villet nå efter genåbningen. Og så er museerne kommet til at stå lidt langt nede på listen, siger Pernille Jacobsen, der er lokal-koordinator på Sorø Museum.

Også Pernille Jacobsen er optimistisk med hensyn til resten af året.

- Gæsterne kommer igen. Det er helt sikkert, og vi håber også, at vi får nogle af de udenlandske turister ind i år, siger Pernille Jacobsen.

Tilfreds Victoria

Der skal også vises coronapas, når man skal i Victoria Teatret og se en film, men det har tilsyneladende ikke været nogen hindring.

I hvert fald melder Hans Eberholst fra Victoria om en »rigtig fin start«.

- Vi er oppe på mellem 60 og 75 procents belægning efter genåbningen, og det er vi meget tilfredse med, når man ser det i sammenhæng med restriktionerne, siger Hans Eberholst, der roser biografgæsterne for deres håndtering af alle restriktionerne.

- Det forløber stort set uden problemer, siger han.

Victoria har normalt plads til 180 gæster i salen, men på grund af restriktionerne må der kun være 100.

Gang i den igen

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Bo Christensen fra De Konservative glæder sig over, at mange har fundet vej til den lokale biograf.

Han har samtidig stor forståelse for museernes svære situation.

- Det voksne publikum, som bruger museerne, er nok mere corona-forsigtige, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at der kommer gang i besøgstallet igen, siger Bo Christensen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk