22. oktober 2019
Jason Watt besøgte Lysen Biler og Suzuki Motorsport og fortalte om sin karriere og sit liv. Ved sammenkomsten blev Suzukis rallyhold præsenteret - holdet kan man eksempelvis opleve i aktion 31. august, hvor der afvikles en DM-afdeling i Sorø. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Jason Watt besøgte Lysen Biler og Suzuki Motorsport og fortalte om sin karriere og sit liv. Ved sammenkomsten blev Suzukis rallyhold præsenteret - holdet kan man eksempelvis opleve i aktion 31. august, hvor der afvikles en DM-afdeling i Sorø. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er DM-rally i Sorø i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er DM-rally i Sorø i august
Sorø - 07. december 2018 kl. 16:28
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anders Lysen og Suzuki Motorsport samlede over 200 til sæsonpræsentation og Jason Watt-foredrag.

31. august køres der en afdeling af det danske mesterskab i rally i Sorø. Det kunne Anders Lysen fortælle, da Suzuki Motorsport, som Lysen står i spidsen for, torsdag aften havde samlet mere end 200 i virksomheden på Nordmarksvej.

- Der bliver ingen hastighedsprøver i bymidten denne gang, men det er fortsat vores ambition at forsøge at få det til at lykkes på en eller anden måde, sagde Anders Lysen.

- Denne gang bliver det altså ikke. Til gengæld kommer der 60-70 rallybiler ind i Storgade, på Torvet og på Akademigrunden. Dem kan folk kigge nærmere på, og så kan de også opleve, at der bliver lavet service på bilerne. Det er sjældent, at man kan få den oplevelse.

Suzuki præsenterede også det hold, der skal køre rallybilerne i sæsonerne 2019, 20 og 21. Det er Kenneth Madsen, hans lillebror Jacob Madsen, Anders Lysen og Allan Kirkegaard. Jacob Madsen vender tilbage til Suzuki efter en tur hos en af konkurrenterne, og både han og Kenneth er vant til at hæve pokaler. Eksempelvis kan Kenneth se tilbage på seks danske mesterskaber.

Arrangementet havde også et sponsorsigte, for Anders Lysen lagde ikke skjul på, at motorsport er en kostbar sport at deltage i. Udover de mere »almindelige« sponsorater har teamet i år en ny mulighed. Man kan simpelthen købe sig ind som co-driver i et rigtig rallyløb - og så kan eksempelvis virksomheder også give medarbejderne lov til at forsøge sig i Suzuki Djævleræs, som man kender det fra TV.

Aftenen blev styret af Morten Alstrup, der erkendt og anerkendt over alt i motorsporten. Han kunne give ordet til den tidligere mesterkører Jason Watt, der holdt et muntert foredrag om motorsportens og livet lyse og mørke sider. For Jason satte en tilsyneladende harmløs PR-tur på motorcykel en stopper for en lovende karriere, der måske var endt i Formel 1, da han kørte i grøften og derved brækkede rygsøjlen og beskadigede rygmarven så voldsomt, at han i dag er lam fra brystet og ned og må leve et liv i kørestol.

Da han havde sundet sig oven på det hammerslag - ikke mindst ved hjælp af hans daværende kone, Mai-Britt Vingsøe - genvandt han lysten til både livet og motorsporten, og i en specialbygget og håndbetjent bil lykkedes det ham at vinde mesterskaber i DTC-serien. Senere dannede han holdet Team Wounded Racing af sårede veteraner, og under sloganet »Det er der ingen ben i« deltog de tidligere soldater i rigtige motorløb.

Nu følger han sønnen Noah, der som Jason selv begyndte i go-kart, men i denne sæson har kørt med om DST-mesterskabet, og så deltager han på holdet i SportsCar Event, der kører med især kræftsyge børn for at give dem en oplevelse - og ved siden af samler penge ind til Børnecancerfonden. I 2018 samlede teamet 3,5 mio. kr. - i alt er der ad den vej skaffet 10 mio. kr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk