20. november 2019
Jørgen Kristoffersen fra Sorø Rotary Klub fik lov til at tage første spadestik til streetsport-anlægget, der i forvejen rummer streetfodbold og streetbasket. Udover skater- og løbehjulsbane, skal der også være en parkourrbane og en mindre klatrevæg. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Kristoffersen fra Sorø Rotary Klub fik lov til at tage første spadestik til streetsport-anlægget, der i forvejen rummer streetfodbold og streetbasket. Udover skater- og løbehjulsbane, skal der også være en parkourrbane og en mindre klatrevæg. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye streetsport-bane i Sorø står klar 15. juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye streetsport-bane i Sorø står klar 15. juli
Sorø - 18. juni 2019 kl. 14:01
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Første spadestik til ny streetsportbane blev taget mandag middag. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Alt i alt skal der nu bygges streetsportanlæg for 982.000 kr. inkl. moms, når Uno Uniqa fra Køge tirsdag går i gang med det egentlige gravearbejde forud for etableringen af selv banen til skatere og løbehjul samt en parkourbane. Sorø Kommune har bevilget 500.000 kr. til anlægget.

- Det er en dejlig dag i dag, sagde den tidligere formand for Sorø Sportsråd, Ole Ring, der står i spidsen for projektet.

- Uden sponsorer havde det ikke kunnet lykkes, og det er så fint, at vi netop har haft møde med dem, der skal skabe anlægget. De lover, at anlægget kan stå færdigt 15. juli.

Projektet blev gravet i gang af fire spadestik. Det første tog Jørgen Kristoffersen på vegne af Sorø Rotary Klub, der har ydet 153.000 kr. til streetsporten og 30.000 til den klatrevæg, der også skal etableres ved anlægget.

- Vi har et rigt foreningsliv i Sorø, men der mangler måske lige sådan et anlæg her til dem, der ikke passer ind i det traditionelle foreningsliv.

Jørgen Kristoffersen fremhævede også Ole Rings indsats. Det samme gjorde filialchef i Nordea, Malene Frandsen. Nordeafonden gav 100.000 kr. til formålet - samme beløb som Sorø Spare- og Laanekasses Fond, og formanden for fonden, Jesper Bach tog tredje spadestik. Også han slog på, at Sorø har manglet et anlæg til den individuelle sport, der nok går ud på at dygtiggøre sig, men ikke er en egentlig elitesport.

Fjerde og sidste spadestik stod Flemming Damborg fra Banevejens Cykler for.

- Da jeg kom til Sorø for fire år siden, var der tale om banen, og jeg syntes, det kunne være sjovt at have andet end cykler i min butik, sagde han.

- Derfor tog jeg også trick løbehjul med i sortimentet. Det er ikke den store indtægtskilde, men det er fint at opleve drenge og piger komme ind og udvælge løbehjul eller grej.

Med spaden i jorden fire gange kunne Ole Ring begynde at se frem til 15. juli.

- Det står fast, at det her er mit sidste projekt, sagde han.

- Altså for Sorø Sportsråd.
81-årige Ole Ring er formand for folkeoplysningsrådet og for Sorø Kultur- og Fritidscenter »Værker«.Projekter er der næppe så mange af i førstnævnte, men det er til gengæld en kendt sag, at Ole Ring er mere end lun på idéen om at skabe en teatersal i det gamle kokslager nær »Værkerne«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk