13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi ønsker ikke den ringvej til motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi ønsker ikke den ringvej til motorvejen
Sorø - 10. september 2019 kl. 21:54
Af Dan Kiving, Elmelunden 21, Sorø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi er en del beboere nær Katrinelystvej, som er stærkt bekymrede, fordi der også i den nye Kommuneplan 2019-2030 er medtaget planer om at etablere en omfartsvej eller ringvej mellem Slagelsevej og rundkørslen Katrinelystvej/Nordmarksvej.

Det er et projekt til 12 millioner kroner. Omfartsvejen har det ene formål at lede trafikken af biler og tungere trafik hurtigt til motorvejen. Jeg har derfor indleveret et høringssvar til kommunen herom.

Vi, der bor i området, er naturligvis bange for, at en stor mængde trafik fremover skal fare af sted på omfartsvejen tæt forbi de tæt bebyggede indkøbs- og boligkvarterer med det ene beskrevne formål, at bilerne hurtigst muligt skal kunne nå motorvejen.

Og dette også på tidspunkter af døgnet, hvor den lettere og "bløde" trafik i form af gående, cyklende, personer med barnevogne og klapvogne samt langsomt gående voksne og ældre begiver sig til og fra dagpleje, vuggestue, børnehave, skole, indkøbsmuligheder og til og fra busserne.

Sorø Kommunes egen trafiksikkerhedsplan for området, som er citeret i mit høringssvar, fortæller klart, at det alt for farlige kryds Katrinelystvej/Rustkammervej med en alt for lille rundkørsel dagligt benyttes af en mængde skolebørn og andre på vej til og fra Pedersborg Skole.

Denne rute er i forvejen meget befærdet specielt morgen og aften af travle bilister på vej til og fra motorvejen.

Kommuneplanforslaget kombineret med et i juni måned fremsat budgetønske fra Teknik og Miljøudvalget til budget 2020 vil efter min mening komme til at medføre en betydelig dårligere trafiksikkerhed i hele området.

Sammenhængen mellem Kommuneplan 2019-2030 og budgetønsket er tydelig og klar. De to planer (budgetforslag fra juni og Kommuneplan 2019-2030) hænger så tæt sammen, at planerne i Kommuneplanens tanker om en omfartsvej ikke kan blive gennemført i sin helhed med mindre budgetønsket også bliver godkendt i byrådet i forbindelse med de kommende budgetforhandlingerne og visa versa.

Omfartsvejen vil over tre år (2020 til 2023) mindst koste i alt 12 millioner kroner.

Et beløb, som jeg mener kan bruges mere fornuftigt til at »lappe« store huller i velfærden i Sorø Kommune i stedet for at etablere et nyt asfaltprojekt.

Strækningen vil sandsynligvis slet ikke være egnet til etablering af en omfartsvej med over dobbelt så meget trafik, som vi ser i dag.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk