22. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ulovligt opført hytte i Åmosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ulovligt opført hytte i Åmosen
Sorø - 07. august 2018 kl. 14:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der står en ulovligt opført hytte i Åmosen. Det er ikke så sært, at det er blevet bemærket af flere, for hytten er bygget op i mere end fire meter og forsynet med panoramavinduer. Læser man sagens akter, kan man se, at der ikke var søgt om tilladelse, før byggeriet startede.

Men da kommunen får besked om byggeriet fra beboere i området, bliver ejeren kontaktet og informeret om reglerne og om, at byggeriet skal standses. Kommunen tilbyder, at hjælpe med en lovliggørelse af det usædvanlige byggeri, samtidig tilbyder man, at man vil tilstræbe at ekspedere sagen hurtigere, end man normalt gør. Imens bygger ejeren videre på hytten, uagtet at det er imod reglerne.

Det overrasker mig virkelig, at man kan få lovliggjort en mere end fire meter høj hytte med panoramavinduer i et natur- og landskabsområde som Åmosen. Det overrasker mig, at ejeren bygger videre, efter han bliver informeret om, at det er ulovligt. Det er efter min mening, respektløst overfor almindelige regler, det er respektløs overfor naturen og landskabet og overfor andre lovlydige borgere.

Det, der overrasker og forundrer mig allermest er, at det er Sorø Kommunes viceborgmester, der bygger ulovligt og derefter får særlig fordelagtig sagsbehandling i kommunen med henblik på at få hytten lovliggjort.

Jeg er mildest talt målløs over, at det kan lade sig gøre. Jeg er målløs over, at et medlem af byrådet, selveste viceborgmesteren, ikke overholder de regler, som vi i byrådet agerer ud fra i vores kommuneplan og administrationsgrundlag for landzoner. Jeg er målløs over, at sådan et byggeri derefter kan blive godkendt med en tilladelse, hvor byggeriet bliver kaldt et "udhus".

Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forstille mig, at en hytte i den form ville være blevet godkendt, hvis der var søgt om tilladelse, før byggeriet startede.

Heldigvis er en modig borger gået hele vejen og har klaget over byggeriet til planklagenævnet. Det er godt, for det hører ikke hjemme med hytter i åmoselandskabet.

Når kommunen giver tilladelse til en hytte og vælger at kalde det et "udhus", skabes der præcedens for, at andre også kan få lignende tilladelser, eftersom alle skal behandles lige for loven. Der ligger flere fundamenter fra gamle markskure i Åmosen.

Skal Åmosen nu være et hytteområde?

Linda Nielsen
Byrådsmedlem (SF)
Sorø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk