26. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tænk engang!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tænk engang!
Sorø - 12. oktober 2018 kl. 17:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke langt til Donald Trump, når Michael Rosenberg (FOA), i et debatindlæg 9. okt. skriver, at "90 mio. overskud i Sorø Kommune er 90 mio. i underskud på velfærden", for "tænk hvor mange lærere, pædagoger mv., man kunne ansætte for de penge"!

For det første skal der af overskuddet betales knap halvdelen i afdrag og renter på gæld, for det andet er det direkte ulovligt at bruge samtlige penge i kommunekassen, og kommunen ville ryge under administration, hvis vi handlede efter Michael Rosenbergs anvisning.

Og for det tredje gør også regeringens serviceloft det helt umuligt.

Det er derfor dybt foruroligende, at Michael Rosenberg stikker folk blår i øjnene og forsøger at bilde dem ind, at man kunne have ansat lærere, pædagoger mv. for 90 mio. kr.

Det er dybt utroværdigt og ikke værdigt for en talsmand for bl.a. Lærerforeningen at udtale sig så groft vildledende, og det gavner ikke børnenes sag, at man udtaler sig i direkte modstrid med de retningslinjer, regeringen har udstukket for kommunerne.

Penge i kommunekassen kan kun bruges på velfærd, hvis regeringens serviceloft tillader det, så man kan sagtens have en bugnende kommunekasse uden at måtte bruge pengene på mere velfærd. Desværre.

Pia Hvid (Rad.)
Byrådsmedlem
Niels Aalbæk Jensen (Alt.)

Byrådsmedlem

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk