15. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stor usikkerhed omkring skolernes specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stor usikkerhed omkring skolernes specialtilbud
Sorø - 26. marts 2019 kl. 19:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi er alle inviteret til offentligt møde på Borgerskolen tirsdag den 2. april klokken19 til 21. Vores undervisningsminister vil indlede mødet, og jeg glæder mig til debatten. Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk aften, og det er spændende emner, der er nævnt i invitationen på Facebook.

Jeg går ud fra, at specialundervisningen ikke er nævnt som tema ved en forglemmelse?

Det vil nok være svært for paneldeltagerne fra Folketinget og vores minister at sætte sig 100 procent ind de massive problemer og usikkerhed, der er omkring specialundervisningens fremtid i Sorø.

Men med de kæmpe udfordringer, som det er lykkedes byrådet at få skabt for børn, familierne og pædagogerne i de specialiserede tilbud ved den sidste vedtagelse om »Handleplan for specialundervisningen« mener jeg, at sagens rodede forløb fra marts måned sidste år sagtens kan tjene som oplæg om emnet "»Er specialundervisningen også et af ofrene i den kommunale velfærd?«

Der er helt sikkert andre steder i landet, hvor der er også er blevet gennemført forløb uden borgerinddragelse.

Og hvor der heller ikke er fremlagt en ordentlig handleplan, men hvor børnene og forældrene først loves inddraget aktivt efter den politiske beslutning bl.a. om lukninger af specialtilbud er taget.

Og så er der helt sikkert eksempler på kommuner, hvor børnenes tarv og familiernes ønsker i en dialog helt naturligt inddrages i et forløb med store omlægninger.

Hvad kan vi lære af dette - og hvad vil man fra Folketingets side gøre for at støtte og lære kommunerne altid at sørge for den bedst mulige skole - også for de af vores børn, som har brug for de specialiserede tilbud?

Jeg håber, at mange møder op til mødet på Borgerskolen i håb om, at vi kan få indsigt omkring, hvordan man i det nye folketing blandt mange andre relevante emner vil prioritere højt, at alle børn og alle unge får den bedst mulige undervisning i den bedst mulige folkeskole.

Dan Kiving
bedstefar og socialdemokrat

Elmelunden 21,
Sorø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk