23. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sammenblanding og manipulation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sammenblanding og manipulation
Sorø - 16. februar 2019 kl. 20:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Bo Mouritzen.
Jeg er ked af, at jeg igen må præcisere nogle fakta for dig. Og som formand for byrådet skal jeg beklage, at du som byrådsmedlem - både på byrådsmøder og i pressen - sammenblander ting og omgår sandheden lemfældigt.

Viceborgmesteren er borger i Sorø Kommune og får i den forbindelse samme behandling af forvaltningen, som alle andre borgere i kommunen ville få.

Enhedslisten var enig i at følge et råd om et udbud af den kommunale kørsel. Besparelsen blev oprindeligt anslået til kr. 2,6 mio. I løbet af processen blev der begået en fejl i vurderingen af kørselsbehovet fra kommunens kørselskontor side, og vinderen af udbuddet anbefalede, at kontrakten blev opsagt og genudbudt - hvilket resulterede i en voldgiftssag. Besparelsen på selve udbuddet er nu opgjort til 0,45 mio. om året.

Jeg er som borgmester øverste leder for forvaltningen sammen med direktionen og den øvrige chefgruppe. Jeg skal sikre, at de politiske beslutninger bliver håndteret og iværksat af direktionen og de øvrige medarbejdere i kommunen. Og det står jeg naturligvis på mål for. Men jeg er ikke sagsbehandler og sidder ikke med ved alle løsninger af kommunens opgaver etc. Når sagerne er iværksat, så er det helt naturligt, at direktionen melder tilbage til byrådet, hvis de politiske forudsætninger ændre sig.

Byrådet beslutter det budget, som Sorø Kommune skal arbejde ud fra. Hvis der sker ændringer i forudsætningerne for budgettet, så bliver byrådet orienteret. Jeg har i den forbindelse oplyst om konsekvenserne af kørselsudbuddet for budget 2019-21 i pressen. Jeg har også anmodet administrationen om at komme med forslag til politiske handlemuligheder, så byrådet kan håndtere den opståede udfordring.

Direktionen og de øvrige medarbejdere arbejder loyalt ud fra det mandat, som byrådet - som øverste kommunale myndighed - giver dem. I de sager, som du bemærker i dit indlæg, så har jeg ikke fra Enhedslisten side fået forslag til, at vi som byråd skulle ændre på de tiltag, som er blevet foreslået af direktionen.

Det er naturligvis altid trist, når vi ikke fik medhold i en selvhjælpshandling og sagen ikke udvikler sig som planlagt. Det sker heldigvis ikke så tit. Det er så altid nemt at sige, at man skulle have gjort noget anderledes. Det drøfter vi naturligvis løbende med vores rådgivere.

Gert Jørgensen
Borgmester

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk