19. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Penge tæller mere end børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Penge tæller mere end børn
Sorø - 20. februar 2019 kl. 21:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så fik vi endelig en reaktion fra Børne- og Undervisningsudvalgets flertal om lukningen af de to Supercentre på henholdsvis Pedersborg Skole og på Holbergskolen. Og så melder et væld af spørgsmål fra os engagerede borgere sig:

Hvornår er I politikere blevet mere kvalificerede til at vurdere specialundervisningstilbud bedre end både personalet og forældrene?

Og pudsigt, at jeres iver efter at ændre specialundervisningen til noget uprøvet og noget absolut ikke fagligt anbefalet, rent faktisk falder sammen med, at I henviser til PwC rapporten.

En rapport udarbejdet af revisionsfirmaet, som for halvandet år siden fik ordren fra Sorø Kommune specifikt for at finde ud af, hvorfor der i årevis havde været (og stadigvæk er) underskud vedrørende specialundervisningen.

Der har godt nok været en bemærkning i sagsfremstillingen om, at gruppen af børn i Supercentret på Holbergskolen ikke fungerer optimalt (modsat udtalelser fra forældrene), men hvorfor smide hele det pædagogiske "maskineri" ud i stedet for at få det til at rette de småting, der måske "knaser" lidt og som kan rettes ret enkelt?

Jeg beklager seriøst, men jeg tror, at jeres overvejelser om børnenes læring og fremtid i denne sag er "fake news". Det lyder jo ikke så godt for jer i B&U udvalget at skrive, at sagens førsteprioritet i sagsfremstillingen (budgetoverholdelse) er hele baggrunden for hele denne skrækkelige sag.

Men ud fra alle drøftelserne - også i byrådet - op til, at forslaget her kom på udvalgets dagsorden og dokumentationen i sagen, er budgetoverholdelsen klart det primære i hele dette makværk af en sag.

Til jeres undskyldning i udvalget tør jeg godt røbe, at jeg ikke et øjeblik tror, at hele denne ulykkelige sag og baggrunden for den er opvokset i B&Us egen baghave eller i forvaltningen for den sags skyld.

Jeg gætter på, at den er fostret og opvokset et helt andet sted på rådhuset, hvor budgetoverholdelse ikke blot er en fornuftig hensigt i byrådets "kodex for budgetarbejdet", men er blevet et helligt mantra, uanset hvilke menneskelige omkostninger dette mantra fører med sig!

I denne sag kan man uden at være vis- eller spåmand m/k forudse, at vi om nogle ganske få år kan risikere at skulle samle mange børn og deres familier op efter det, som blev foreslået af Børne og Undervisningsudvalget og endeligt besluttet på et kommende byrådsmøde af ansvarlige politikere i Sorø Kommune. (forkortet af red.)

Dan Kiving
Elmelunden 21,
Sorø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk