18. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Omfartsvejen der forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Omfartsvejen der forsvandt
Sorø - 04. december 2020 kl. 16:26
Af Bent Frederiksen og Finn Pilgaard Beyer

Debat: Mens vi spændt afventer borgmesterens tilkendegivelse af, hvornår »Sorø Byråd« ændrer navn til »Kommunalbestyrelsen for Sorø Kommune«, føler nisserne sig ansporet til at fortsætte fortællingen om »Sorø Byråds« relation til kommunens nordlige del og vise versa - set i nisseperspektiv.

»Beboerne i Tersløse og Dianalund har fået den opfattelse, at de er blevet lovet en omfartsvej«.

Sådan kan det lyde, når byrådsmedlemmer drøfter omfartsvejen omkring Tersløse, som med et trylleslag forsvandt - puf...

»Sorø Byråd« spilder ikke borgernes penge på at investere i kommunens udkant. Vedligeholdelse ja, men investering og udvikling er forbeholdt Sorø By og nærmeste opland - i hvert fald når det gælder erhvervsudvikling.

Bo Mouritzen (EL) er i Ugebladet Vestsjælland den 21. oktober i år citeret for følgende udtalelse ved en byrådsdrøftelse:

»uanset hvad der er sket, har borgerne i Tersløse i hvert fald fået den opfattelse, at de var lovet en omfartsvej«.

Altså ikke et løfte, men opfattelsen af et løfte. Og da sproget er vores bedste mulighed til at definere virkeligheden, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan vi anvender det. Løfte eller opfattelse?

Sorø Avis bragte tirsdag den 25. september 2018 en artikel med følgende rubrik: »Borgmester Gert Jørgensen lovede Dianalund- og Tersløse-beboerne, at omfartsvejen sættes i gang i denne byrådsperiode«.

I artiklen, som handlede om, at omfartsvejen endnu engang var udskudt, udtalte borgmesteren:

»Men vi har også en kommune, vi må tænke på, og derfor må vi udskyde omfartsvejen i denne omgang. Til gengæld vil jeg godt love, at der ikke kommer et nyt byråd, før etableringen af omfartsvejen er sat i gang.«

Det må være op til hver enkelt læser at afgøre, om beboerne i Tersløse og Dianalund fik et løfte eller opfattelsen af et løfte.

»Venstre udviser ansvarlighed«, stod der at læse i en overskrift i Sjællandske den 6. november i år. I artiklen skriver en samlet byrådsgruppe:

»Vi har sagt, at vi ikke bruger op mod det dobbelte beløb på en omfartsvej i forhold til det, vi i første gang havde afsat til formålet«.

Og senere: »I Venstre har vi ikke været indstillet på at bruge op imod 100 mio. på en omfartsvej«. 100 mio. - hvor kom det beløb lige fra?

(Forkortet af redaktionen.)
Bent Frederiksen

Norgesvej, Dianalund

Finn Pilgaard Beyer

Godthåbsvej, Dianalund

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk