2. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Også i nord udvikles kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Også i nord udvikles kommunen
Sorø - 30. juni 2020 kl. 20:21
Af Gert Jørgensen, Konservative, borgmester
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Gamle vrisne mænd.
Tak for belæringen om hvad demokrati betyder, hvor mange der skal til for at danse en tango, og for at pege på mig som den ansvarlige for et - i jeres gamle mænds øjne - manglende samarbejde.

Det ansvar påtager jeg mig gerne, ligesom jeg naturligvis respekterer jeres synspunkter.

Men jeg er helt uenig i jeres opfattelse af, at byrådet ikke kan samarbejde. Jeg er også helt uenig i, at det, I kalder et manglende samarbejde, medfører, at der ikke sker udvikling for nordboerne i kommunen.

Forskellige partier i kommunalpolitik og i folketing har helt naturligt forskellige holdninger og synspunkter. Der er derfor heller ikke noget galt i, at nogen siger pænt nej tak til en tango. Med pænt nej tak mener jeg, at man i byrådet faktisk taler godt sammen, ligesom man respekterer hinanden.

Når man siger nej til en tango, så kan det også være fordi, at man er bange for at træde nogen over tæerne eller føler sig blevet trådt på og derfor konsekvent nægter at danse. Men lige meget hvor god man er til at danse, så kan det naturligvis ske.

I byrådet er der 25 folkevalgte, som har været fordelt på op til 11 forskellige partier og løsgængere. Det er forholdsvis mange i en lille kommune. Så måske skal tangoen afløses af en kædedans. Og her gælder det, at kæden ikke er stærkere end det svageste led. Så hvis kæden skal holde sammen hele vejen rundt, så er det nogen gange udfordrende at imødekomme alle drømme og ønsker - og så sprænges kæden.

Der er vedtaget en Kommuneplan frem mod 2030 for hele Sorø Kommune. Den nordlige del af kommunen har flere steder også gennemgået en meget positiv udvikling og fornyelse de seneste år med stor hjælp fra mange lokale frivillige og erhvervsdrivende - tusind tak for det. Det gælder eksempelvis På Banen, Byparken, Dianalund Centret og kunstgræsbanen mv.

Der er også iværksat yderligere udviklingstiltag med fremrykningen af byggemodningen af Pilegårdstrekanten. Så over en forholdsvis kort årrække gennemføres udviklingstiltag med henblik på at etablere 400-500 nye eller renoverede forskellige boligtyper. Hertil kommer etablering af en ny daginstitution på skolen samt en renovering af Holberg skolen.

Nogle mænd har det med at blive vrisne med alderen. Det kan medføre, at de bliver blinde for virkeligheden og alt det positive i livet. Der tror jeg heldigvis ikke, at I er endnu.

God sommer med solen og et glimt i øjet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk