5. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Misvisende oplysninger om Smedevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Misvisende oplysninger om Smedevej
Sorø - 16. januar 2020 kl. 20:02
Af Karoline Mønsted, Rødengvej 17, Sorø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Henrik Gerner Baark og Kirsten Laursen. I avisen skrev I et debatindlæg om den tunge trafik i forbindelse med nybyggeriet ved Rørstensgården.

Indlægget var stilet til Niels Aalbæk Jensen og havde bæredygtighed som fokus.

Det er altid glædelig for mig, når andre tager bæredygtighedsperspektivet op til debat, men her postulerer I noget, som er usandt.

I skriver: »Men fakta er, at skolebørnene slet ikke bruger den vestlige del af Smedevej« og dette er ikke korrekt. Mine børn cykler hver dag ad Smedevej mellem Frederiksberg skole og vores hjem på Rødengvej.

Og vi hilser dagligt på de andre cyklister, der må bruge Smedevej som cykelrute mellem bolig og skole/institutioner/arbejdsplads. I mangel af bedre, ja, for det er, som I angiver, defineret som en »farlig skolevej«. Det er dog den eneste måde vi kan cykle mod Frederiksberg uden at skulle cykle langs Parnasvej, men kan nøjes med at krydse den.

Vi har derfor absolut ikke noget ønske om at Smedevej skal belastes af lastbiler, når vejen allerede med den nuværende trafik føles alt for smal og med dårligt udsyn, heller ikke, som anført af jer, i bæredygtighedens tegn. For mig er bæredygtighed bl.a. at lære mine børn at benytte cyklen som transportmiddel frem for at blive kørt rundt.

I angiver også: »Nu kører lastbilerne en omvej på 20 km (...)«. Hvilken rute der her skulle være tale om, er mig en gåde, for de ekstra kilometer ad Parnasvej/Skælskørvej kommer aldrig i nærheden af det.

Så lad os snakke om bæredygtighed i infrastrukturen i Sorø, lad os tale om at mindske den tunge trafik, fremme cyklismen og bevare fredede stendiger, men lad os gøre det på et faktuelt grundlag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk