14. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Mere saglighed ønskes fra Torm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Mere saglighed ønskes fra Torm
Sorø - 03. april 2021 kl. 11:04
Af Bo Christensen, medlem af Sorø Kommunalbestyrelse for De Konservative

Det vil klæde Helge Torm, at forholde sig mere sagligt til det indlæg, som blev bragt med vores borgmester Gert Jørgensen, i forbindelse med dispensation til nedrivning af sidebygningen til den gamle skolebygning i Storgade nr. 11-13. En beslutning som kommunalbestyrelsen vedtog med flertal med 22 medlemmer ud af 25.

Jeg ved, at Gert som sædvanligt har sat sig godt ind i sagen. Han har haft samtaler med vores tidligere byrådsmedlem Ib Hahn Andersen i forbindelse med sagens behandling tilbage i 2014, og senere med Erik Larsens familie, i forbindelse med sagens behandling i 2021, om ejendommens indre og ydre tilstand gennem de seneste 20-30 år. Den stærkt forringede tilstand blev bekræftet af arkitekt Leif Madsen i 2012 i forbindelse med udarbejdelse af en tilstandsrapport.

Helge Torm henviser til, at sidebygningen allerede i 1982 skulle være erklæret bevaringsværdig af Nationalmuseet. Samme år bidrog Helge Torm til udgivelse af bogen om "Historiske Huse i Sorø".

Af bogen fremgår det at "I det mere ubemærkede skifter husene ligeledes karakter, som følge af de mange nye materialer" og "De her i bogen behandlede bygninger er ikke alle arkitektoniske mesterværker af uvurderlig betydning".

Ib Hahn Andersen udskiftede vinduer og døre i sidebygningen i forbindelse med opførelsen af Munkevænget, ligesom tavler i bindingsværket er udskiftet. I bogen fremgår det hvilke bygninger som er fredet, men der bliver ikke nævnt noget om bevaringsværdi.

Det Konservative Folkeparti vil gøre alt for, at vi fortsat - så vidt muligt og hvor det giver mening - bevarer historiske bygninger. Det vil vi fortsat gøre ud fra en samlet vurdering af, hvorledes der er særlige arkitektoniske, miljømæssige og kulturhistoriske kvaliteter af betydning, ligesom tilstanden er afgørende.

Vi glæder os til at se det gårdmiljø, der nu vil blive skabt i den gamle skolegård, så vi inden længe kan komme videre med visionen om Kulturfirkanten.

Bo Christensen
Medlem af
Sorø

Kommunalbestyrelse
De Konservative

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk