26. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad kulturen vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad kulturen vokse
Sorø - 08. januar 2019 kl. 17:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indrømmet - det var lidt koldt at stå på Sorø Torv til nytårskur lørdag. Det var koldt, men godt.

Specielt var jeg begejstret for den tale, som blev leveret at Erik Lindsø - det var en lang tale, med mange ord - ja næsten et foredrag.

»Ingen kunst er vokset ud af et regneark«, mener jeg, han sagde - Erik Lindsø.

Og jeg kan tilføje, at kunst og kultur allermest bliver skabt af de mennesker, der bor i en bestemt by, eller i et bestemt område - her Sorø. Det skabes ikke nødvendigvis ved at købe koncepter udefra.

Som nytilflytter er jeg også imponeret af det historiens vingesus, som er lige udenfor gadedøren. Det betyder faktisk noget for tænkningen, hvem og hvad man står på skuldrene af - og det må man værne om.

Og nej - de gamle digtere og filosoffer, der engang gik rundt i gaderne her - skabte ikke deres værker som følge af et kursus i innovation, eller som følge af en analyse af digtningens nyttevirkning for BNP.

Erik Lindsø sagde flere gange: »Man skal ikke kun have noget at leve af - man skal også have noget at leve for«. Og det er så sandt, som det er sagt. Det ER kulturen. Det ER kunsten. Og det ER børn og unge, der er det levende i livet, tænker jeg.

Det kunne da være både smukt og givende, hvis Sorø som samfund på en eller anden måde kunne finde anvendelse for noget levende i det gamle Alléhus og den gamle Postgaarden.

Må det blive et nytårsønske herfra - og jeg er i øvrigt helt enig med Lindsø i den betragtning, at det er civilsamfundet (os alle), der skal steppe op og bygge ovenpå en historisk forankret, lokal kultur.

Bruno Skibbild Christensen
Forfatter og folketingskandidat (KD)

Bygaden 9A, Niløse

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk