21. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klimaet - en gratis omgang?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klimaet - en gratis omgang?
Sorø - 12. december 2018 kl. 20:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange kommuner taler om klimaet - og nogle gør noget ved det og skaber samtidig en bæredygtig vækst.

I Sønderborg Kommune, min gamle hjemegn, har de gjort noget ved det siden 2007. Det har nu ført dem op på scenen til klimatopmødet COP 24.

Min egen kommune, Sorø Kommune, vil også være CO2-neutral. Flertallet i byrådet er dog enige om, at det ikke må koste en eneste ekstra krone. Jeg tror ikke, at den strategi fører helt lige så langt, som det er tilfældet i Sønderborg. Men lad os nu se.

Der er nemlig håb: Onsdag behandler økonomiudvalget sagen »Ny finansiel strategi«. Den noget usexede overskrift kunne også have heddet »Vi dropper vores investeringer i sorte fossile selskaber«.

Det er en sag, der har ligget mig på sinde længe, og det er skønt, at der nu forhåbentligt sker noget. Hatten af for byrådet i den sag.

Rykker det noget i sig selv? Nej, men virkeligheden er jo den, at hvis mange gør lidt, så bliver det til en hel del i sidste ende.

Jeg håber, at Sorø Kommune også benytter anledningen til at fortælle vidt og bredt, at man slår ind på en grøn vej, får borgerne med og indser, at klimaet også skal prioriteres økonomisk. Både fordi vi er forpligtede til det over for vores børn og efterkommere, men også fordi, at der er penge at tjene.

Det sidste burde være til at forstå for de fleste. Klimaet er ikke en gratis omgang.

Niels Levinsen
Søblink 12, Pedersborg

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk