23. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Jeg er fortsat rystet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Jeg er fortsat rystet
Sorø - 12. oktober 2018 kl. 09:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg må desværre erkende, at jeg fortsat er rystet over fagbevægelsen. Jeg forstår og anerkender udmærket den opgave, som fagbevægelsen påtager sig overfor sine medlemmer. Men påstanden om at de i dag skulle være upolitiske holder ikke.

Efter et konstruktivt møde, hvor Sorø Kommunes udfordringer blev lagt åbent frem, så kopierede fagbevægelsen S, SF og Øs påstande om dårlig økonomistyring i Sorø Kommune. Det uanset at der på mødet blev fremlagt løsningsmodeller for udfordringen, som ville prioritere udskydelse af anlægsinvesteringer og låneoptagelse før besparelser på velfærden.

Og nu fortsætter fagbevægelsen sine politiske påstande og manglende indsigt i kommunal økonomi. At påstå, at det ordinære overskud i Sorø Kommune de sidste to år på 90 mio. kr. er lig med et underskud af samme størrelsesorden på velfærden er rystende.

Et ordinært resultat skal dække afdrag og investeringer i en kommune. Da Sorø Kommune tidligere - gennem flere år - har haft større udgifter end indtægter, så er gælden og skatten høj. Derfor skal der bruges 45 mio. kr. til afdrag. Herefter er der 45 mio. kr. til investeringer og udvikling af kommunen. Hvis vi ikke udvikler, så afvikler vi, og så vil fagbevægelsens medlemmer for alvor blive udfordret igen - som for år tilbage.

I Sorø Kommune har vi en god økonomistyring og gode og dygtige medarbejdere. Budgettet for 2019 bliver vedtaget med begrænsede prioriteringer indenfor vores budget på 1.882 mia.kr. Endvidere vil vores serviceramme på 1.282 mia. kr. blive anvendt til gavn for vores borgere med næsten 100 pct.

Gert Jørgensen
Borgmester
Sorø Kommune

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk