22. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvor er pengene til verdensmål?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvor er pengene til verdensmål?
Sorø - 18. juni 2019 kl. 19:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er fint, at Sorø på Folkemødet kom bredt ud med kommunens engagement omkring de ni af de 17 Verdensmål.

Vi er en del fra den frivillige verden, der på samme måde er engagerede i Verdensmålene både i lokalråd, boligselskab, i de enkelte boligafdelinger, i handicaporganisationerne m.fl. Ja, overalt, hvor vi færdes, er vi mange, der peger positivt og engageret på alle de vigtige Verdensmål (og ikke kun på de ni, som kommunen har valgt at sætte fokus på!).

Vores frivillige engagement vil dog blive meget større og tydeligere blandt befolkningen gennem en bredere og tidligere medinddragelse, god annoncering og motivering fra byrådets side.

Jeg forstår slet ikke, at byrådet fra årets start ikke har sat økonomi til side til projektet med Verdensmålene, når de nu indgår så meget i byrådets profilering.

Så vidt jeg er orienteret, skal kommunens udvalg - der stort alle mangler penge til den almindelige drift og derfor konstant skal spare på borgernære konti - selv finde midler til at arbejde med Verdensmålene, eller udvalgene skal selv fundraise?!

Jeg frygter, at det risikerer ikke at blive set som en positiv opgave for civilsamfundet at give arbejdet første prioritet i Sorø, hvis det hedder sig, at der skal sættes udvalgskroner af til arbejdet med Verdensmålene samtidigt med, at den ene sparerunde efter den anden skærer ned på den daglige kommunale velfærd.

Så jeg vil med interesse følge arbejdet med for det første at skabe en god finansiering til arbejdet med at gøre Sorø Kommune til en seriøs Verdensmålkommune og for det andet proaktivt at inddrage alle de frivillige kræfter, man så gerne vil have engagerer sig i det vigtige arbejde.

Dan Kiving (S)
Elmelunden 21,Sorø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk