20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fejl at stoppe med hjerneskade- koordinator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fejl at stoppe med hjerneskade- koordinator
Sorø - 26. juni 2019 kl. 20:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har erfaret, at Sorø Kommunes Social- og Sundhedsudvalg har besluttet at nedlægge Hjerneskadekoordinator-funktionen i forbindelse med en ekstraordinær sparerunde i kommunen.

Det bekymrer Hjerneskadeforeningen, at kommunen endnu engang vælger at lade besparelser gå ud over de svageste borgere i kommunen.

Det ligger så langt væk fra kommunens egen vedtagne handicappolitk for området og viser med al tydelighed, at kommunen ikke lever op til egne vedtagne politikker.

Det er specielt bekymrende, at kommunen vælger at slå ned på de svageste borgere, når man samtidig vælger at bruge midler på bl.a deltagelse på Folkemødet på Bornholm med en delegation på ikke mindre end 17 personer.

Alene omkostningen til deltagelse på Bornholm ville kunne hjælpe betragteligt på aflønning af hjerneskadekoordinatoren i et helt år.

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle landets kommuner at opretholde en hjerneskadekoordinatorfunktion. Det gør de, fordi al emperi viser, at en hjerneskadekoordinator hjælper borgere med erhvervet hjerneskader, deres pårørende og kommunen med bl.a at komme bedre igennem det vigtige rehabiliterings- og genoptræningsforløb.

Vi har masser af eksempler på de udfordringer som borgere med erhvervet hjerneskader har i det kommunale system, på grund af de silo-opdelinger, der er.

Vi har også masser af eksempler på, at hjerneskadekoordinatorer kan hjælpe de skadede og deres pårørende med at navigere rigtigt rundt i systemet.

Og vi har masser af eksempler på, hvordan Hjerneskadekoordinatorerne hjælper sagsbehandlere på tværs af siloerne med at forstå de udfordringer en borger med erhvervet hjerneskade har.

En Hjerneskadekoordinator kan med andre ord, være en endog rigtig god investering, ikke kun for borgerne i kommunen, men så sandelig også internt i kommunen.

Ved at nedlægge funktionen, mister kommunen værdifuld viden og indsigt i en borgergruppe som er meget udsat, som har skader på hjernen der ofte er ganske komplekse.

Kommunen har modtaget høringssvar fra egne ansatte og eksterne organisationer, som alle samstemmende advarer kommunen mod at fjerne hjerneskadekoordinatorfunktionen.

Der er endda angivet forskellige finansieringskilder fra et mindretal i Social- og Sundhedsudvalget. Så der er midler til at lade Hjerneskadekoordinator-rollen bestå.

Det er vores håb, at byrådet i Sorø kommune seriøst vil genoverveje beslutningen om at nedlægge hjerneskadekoordinator-funktionen.

Morten Lorenzen
Direktør
Hjerneskadeforeningen

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk