16. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Et økonomisk stærkt fundament

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Et økonomisk stærkt fundament
Sorø - 03. maj 2021 kl. 17:07
Af Sofie Torpegaard, medlem af kommunalbestyrelsen for Konservative

En sund økonomi opbygges på den lange bane. Vi skal sikre en stabilitet for kommunen, og de mennesker vi har ansvaret for - både nu og i fremtiden.

Bo Mouritzen (Ø) taler i flere indlæg om en rekord stor gæld. Men talen er unuanceret.

Man kan sammenligne kommunens økonomi med at overtage et hus uden bemærkninger i "Tilstandsrappor-ten". Da vi Konservative ved udgangen af 2013 overtog borgmesterkæden var forventningen, at vi overtog et hus med et nogenlunde solidt fundament - måske med et mindre behov for efterisolering og en tilpasning af forbruget. Men der var desværre tale om et håndværker tilbud.

I de godt 3 år jeg har haft æren af at være en del af Kommunalbestyrelsen, har vi flere gange fundet bl.a. råd i træværket (bygninger som var nedslidte) og udfordrende elinstallationer (udelys som skulle tilbagekø-bes af SEAS) - som ingen ejerskifteforsikring ville dække.

Samtidig har vi bl.a. færdiggjort nye børneværelser (Frederiksberg skole). Bygget nyt anneks til de i famili-en, som er mest udfordrede (Lundebo i Dianalund).

Vi har over de sidste 7 år gjort plads til flere i vores hus (udstykninger i nord og syd). Vi prioriterer den natur og den verden vi er en del af, og er i gang med en ambitiøs klimaplan, "Vild med vilje" og energioptimering af kommunens ejendomme og energiforsyning.

Vi har aftalt renovering af Holbergskolen og nyetablering af Troldehaven. Foretaget grundsalg og udvikling af vores fritidsaktiviteter samt planlagt en omfartsvej ved Tersløse mv.. Alt sammen i fællesskab.

Vi har bygget et stærkt fundament for de mennesker der bor og kommer til at bo i vores kommune - men også til den fremtidige kommunalbestyrelse, så den har et stærkt fundament at stå på, som vi bare kunne drømme om, da vi overtog opgaven.

Vi har en høj likviditet lige nu. Det skyldes bl.a. Covid-19 epidemien, der samtidig har lagt en mine under det private erhvervsliv, fritids- og kulturlivet, arbejdsmarkedet og den generelle trivsel, som potentielt kan give udfordringer vi ikke kan forestille os.

Ser vi på gælden, glemmer (eller bevidst overser) Enhedslisten mange ting. Bl.a. den nye ferielov, der øger gælden med 95 mio. kr. I det seneste læserbrev blandes kort- og langsigtet gæld, skattefinansieret og bru-ger finansieret også sammen. Det giver ikke mening.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk