24. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det er et forkert sted at spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det er et forkert sted at spare
Sorø - 23. september 2018 kl. 20:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære formand for social- og sundhedsudvalget Lars Schmidt!

arrow Læs også: Omfartsvej udskudt - borger finder det grotesk

Som pårørende til en ældre borger i Sorø Kommune, som er afhængig af den hjælp, han modtager af kommunens ældrepleje, er jeg dybt foruroliget over at læse i avisen, at du som udvalgsformand bakker op om en besparelse på plejepersonalet med baggrund i, at personalet nu møder direkte ind hos de ældre, og ikke længere få mulighed for at mødes kollega til kollega, inden de tager ud til kommunens ældre borger.

Jeg er bekymret for, at den derved manglende dialog om min pårørende bare bliver et par ord i en elektronisk journal, og ikke den professionelle omsorg for vedkommende med en dialog med hinanden om, hvad det er de ser og oplever, når de kommer i min pårørendes hjem.

Min pårørende har efterskader efter en blodprop i hjernen og har brug for træning, guidning, hjælp til forskellige gøremål og ikke mindst en professionel observation om, hvordan han har det, om han får lavet den træning, som er så vigtig for ham, for at han kan blive længst nok i eget hjem og ikke mindst på en værdig måde.

Får han spist nok, hvad spiser han, hvordan går det med både den personlige og almene hygiejne i hjemmet. Er han glad, er han trist, eller oplever han en ensomhed i hverdagen.

Hvordan sikres det, at der bliver taget professionelt hånd om min pårørende, når det ikke længere vil være muligt at vende det, der opleves hos ham med en kollega ansigt til ansigt?

En elektronisk journal kan ikke erstatte en menneskelig kontakt.

Jeg er sikker på, at mange andre pårørende, og ikke mindst modtagerne af hjemmehjælp, sidder med samme bekymring, som jeg gør.

Det er ikke længe siden, vi kunne høre om Thyras Franks gode ide med bevilling af ekstra penge til en indsats for ensomme ældre. For at få fanget og handlet på de ensomme ældre, der er i vores kommune, tænker jeg, at det også her er det vigtigt med kollegial information, som rækker videre end en elektronisk journal.

Så formand for Social- og Sundhedsudvalget husk på, det kan blive meget dyrere for Sorø kommune at ville spare kollegatiden væk. Da meget information, observationer, omsorg og bekymring samt dagligdags oplevelser om de enkelte borgere forsvinder i kolde notater i en elektronisk journal.

Vil Sorø Kommune gøre en forskel så tag og invester i mennesker - både de ansatte og borgerne - for det vil tjene sig ind på sigt.

Lissi Lund
Stationspladsen 1, Sorø

arrow Her bruger Sorø Kommune ekstra penge
26. september 2018 kl. 18:46 Opdateret: kl. 18:46
arrow Budget 2019: Sådan vil flertallet spare
26. september 2018 kl. 18:44 Opdateret: kl. 18:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk