14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Derfor blev vi ikke enige med blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Derfor blev vi ikke enige med blå blok
Sorø - 14. oktober 2019 kl. 14:45
Af Socialdemokratiet/Annette Raaschou van der Star, Enhedslisten/Bo Mouritzen, SF/Linda Nielsen, Anita Skjoldager Eskildsen, løsgænger, Sorø Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 11. oktober mødtes byrådet til budgetforhandlinger.

Efter en formiddag med forhandlinger, måtte vores veje skilles.

Det stod klart, at der var to væsentlige punkter, hvor vi; Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Anita Skjoldager Eskildsen, ikke var enige med den borgerlige gruppe.

Det ene punkt handler om omfartsvejen ved Tersløse. Mens vi vil prioritere at investere i renovering af Holbergskolens og Pedersborg skoles bygninger, fremfor at bygge omfartsvej, fastholder de borgerlige partier, at omfartsvejen skal bygges nu. Vi mener, at det rigtige er at tage ansvar for, at vores skoler bliver renoveret. Børnenes skolegang kan ikke udsættes, men det kan omfartsvejen!

Det andet punkt handler om det årlige finansieringstilskud på 16 millioner kroner, som Sorø kommune modtager fra staten.

Tilskuddet har vi taget med i vores budget henover årene, således at pengene kommer i spil på velfærdsområderne, fremfor at det bliver en ny økonomisk buffer, man kan tage af hvert år.

Hånden på hjertet. Finansieringstilskuddet har nok været den mest stabile indtægt gennem flere år. Vi er overbevist om, at tilskuddet vil fortsætte, ind til der kommer en ny udligningsreform. Andet er ikke muligt.

Økonomiaftalen med kommunerne har været rigtig god i år og har givet penge til mere velfærd. Mange forventer, at finansloven også vil bidrage med mere til velfærd og klima. Med det udgangspunkt kunne man som kommunalpolitiker vælge at vente på penge gennem finansloven. Men det er ikke nok for os bare at vente på finansloven, vi vil selv prioritere mere til velfærd i vores budget. Derfor har vi blandt andet prioriteret at løfte normeringerne i vuggestuer, at tage hul på en læreraftale, at rulle besparelser på ældreområdet tilbage samt prioritere, at klimaindsatsen kommer i gang.

Budgetforhandlingerne foregik i en positiv, respektfuld og konstruktiv stemning. Da vi skiltes var vi enige om, hvor vores uenigheder ligger.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk