24. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den nordlige del marginaliseres II

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den nordlige del marginaliseres II
Sorø - 06. maj 2021 kl. 19:08
Af Finn Pilgaard Beyer og Bent Frederiksen, Dianalund

Når nu borgmesteren ikke vil, må en af hans adjudanter jo svare. Så tak for svaret til hr. Mogens Schwensen.

Vi forstår, at borgmesteren har mere end nok at gøre med at passe kommunen og den halvdel af kommunalbestyrelsens medlemmer, som ikke føler sig hørt.

Vores indsigelse handler imidlertid om den nordlige del af kommunen, som efter vores opfattelse ikke tilgodeses tilstrækkeligt i udviklingen af vores fælles kommune. Som svar på dette skriver hr. Schwensen, at Dianalund ikke svigtes af kommunen, hvorefter han opremser flere tiltag, som er udrettet af frivillige, betalt med fondsmidler, som de selv har søgt - og mindre tilskud fra Sorø Kommune. Hr Schwensen nævner også en del almindelige vedligeholdelsesarbejder.

Dertil det sædvanlige politikertrick: "Der er udviklet væsentligt flere boliger i Dianalund end i Sorø midtby". Sorø midtby? - Der er slet ikke plads til flere boliger i Sorø midtby. Lad være med den slags trick hr. Schwensen - det klæder dig ikke.

Det væsentligste nævner hr. Schwensen imidlertid slet ikke: Dianalund er, ligesom den øvrige nordlige del af kommunen, støvsuget for de arbejdspladser, som kan flyttes til Sorø - Sorø Forsyning er blot det seneste eksempel. Hvor der etableres arbejdspladser, er der byudvikling. Hvor arbejdspladser forsvinder, forslummer byerne - sådan er det bare!

Når Dianalund holder skindet nogenlunde på næsen, skyldes det alene et par store arbejdspladser, som ikke kan eller vil flytte. Det ved borgmesteren bedre end nogen anden - derfor har han ikke lyst til at svare os. Og det ved hr. Schwensen. Så stop hykleriet! Dianalund er ligesom den øvrige nordlige del af kommunen sat af, når det gælder udvikling - lige bortset fra Pilegårdstrekanten, som planlægges udstykket op til kommunalvalget. Smart, ikke sandt? Jo, vores "dygtige" borgmester (hr. Schwensens udtryk) er måske mere smart end dygtig. Hvad angår Socialdemokraterne og Venstre, så svarer de slet ikke på kritikken - de er tilsyneladende ligeglade...

Til slut endnu engang - vi holder meget af Sorø By - i nord vil vi bare ikke efterlades udviklingsløse - hverken når det gælder erhvervsudvikling eller byudvikling. Skattekroner er lige meget værd, uanset hvor de opkræves.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk