19. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den knuste specialundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den knuste specialundervisning
Sorø - 10. februar 2019 kl. 19:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nytter det noget overhovedet? En tabt sag - skal man så give op? Nej vel? Men jeg tænker på, hvordan vi dog kan få vore kommunale politikere til at lytte? Ikke bare høre, men lytte efter, når borgerne engagerer sig og udtaler sig.

Kritiske høringssvar, timers frivilligt arbejde, samarbejde med utrygge forældre, personale, der udtrykker bekymring, det samme gør Handicaprådet og Danske Handicaporganisationer lokalt samstemmende, faglige organisationer advarer og alligevel fik Børne og Undervisningsudvalget sin vilje igennem.

Den største og mest indgribende reform af specialundervisningen i Sorø Kommune i mange år, ser nu ud til at blive til sørgelig virkelighed.

Kære politikere af alle farver! Nu må I stå frem og forklare alle os, der sagde vores mening, bidrog med høringssvar, skrev læserbreve og mødte op på Torvet i tirsdags, hvordan reformen mod alle anbefalinger skal gennemføres.

Vi har - synes jeg - som almindelige borgere (og vælgere) et krav på at få nogle svar. Altså ikke »politiker-bla-bla-svar«, men svar, som vil kunne berolige forældrene til de børn, som nu og fremover skal kunne stole på, at folkeskolen vil kunne give alle skolebørn en tryg skolegang af højeste kvalitet.

Og når I politikere alle sammen taler om værdien af, at borgere ser på mange forhold, når de overvejer at bosætte sig i Sorø, så skal I tænke på, at kernen i denne sag - specialundervisningen ødelagt af sparehensyn - vil sprede som løbeild overalt. Der er jo også forældre til børn med behov for specialundervisning, som ser sig om efter en attraktiv kommune, hvor hele familien kan bo og fungere trygt.

Synes I politikere, at vi der bevæger os i mange kredse i hele landet, kan tillade os at anbefale Sorø Kommune som en kommune, hvor specialundervisningen fungerer og hvor man tager jer af børnenes tarv og deres familier fra Børne og Undervisningsudvalgets side?

Til hverdag er jeg stolt over at kunne sige, at jeg kommer fra Sorø. En kommune, hvor mennesker sættes før balancen i kommunekassen. Men den stolthed fik udvalget og politikerne knækket en del i tirsdags.

Men naturligvis nytter det at sige tingene højt - og at sige fra, når der er brug for det!

(Forkortet af redaktionen.)

Dan Kiving

Elmelunden 21, Sorø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk