20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: De får ikke lov at ødelægge byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: De får ikke lov at ødelægge byen
Sorø - 05. december 2018 kl. 20:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De gør hvad de kan - men de får ikke held til det. Aldrig i livet. Grunden til, at vi kan holde stand er, at vi står sammen. Tæt sammen. Vi værner i fællesskab om det vi har. Ingen af os kunne gøre det alene, så derfor er vi nødt til at gøre det sammen.

Det er også meget sjovere. De vil "stjæle" vores butikker og ødelægge vores by. Men NEJ, det får de ikke held til. Først tog de møbelhandleren, så et par banker - Danske Bank og Nordea.

Så tog de Posthuset og Aldi og urmageren/guldsmeden og blomsterhandleren og mange flere. Men nu er det slut. Fra nu går det den anden vej, og det gør det, fordi vi i fællesskab passer på vores by.

Byen, hvor der sker rigtig mange gode ting. Må vi bare minde om DUR, E-DUR, B&U Kultur, Kunstnergården, På Banen, Torveforeningen, Idrætsforeningen og alle de mange andre, som dagligt slider og slæber for fællesskabet i vores by. Det er helt utroligt, hvad de overkommer.

For slet ikke at tale om resultaterne de har nået og fortsat stræber efter. Alligevel bliver de ved - dem udefra. Dem, der vil ødelægge vores by og stjæle vores butikker. Og de er opfindsomme.

Ja, lad os bare sige det som det er. BILKA er en af dem. BILKA sender busser til vores by for at få os til at handle i BILKA i Slagelse. Men de kan tro nej - kan de. Vi handler hjemme i vores egne butikker. Også selvom vi må undvære Netto de næste fire måneder, mens de laver en stor ny flot butik - ligesom Brugsen.

Men det er ikke kun BILKA, der vil stjæle vores lokale handel. Det er også al den fristende handel og julehandel på nettet. Det er helt utroligt, hvad vi kan købe. Men nej, vi falder ikke for fristelsen. Vi ved nemlig, at hvis vi handler ude, så har vi ingen butikker hjemme.

Butikkerne hjemme er afhængige af os, ligesom vi er afhængige af dem. Fristelserne til at handle ude er mange, fordi vareudbuddet er stort og priserne i mange tilfælde lavere. Ikke altid, men ofte. Alligevel vælger vi at handle hjemme når det er muligt.

Vi ved nemlig, at kun ved at handle hjemme har vi et stort udbud af butikker og en attraktiv by at bo i. Vi er bevidste om, at der er et firkløver, som ikke må beskadiges: Firkløveret, som betyder lykke, består af et godt handelsliv, gode institutioner, gode fritidstilbud indenfor kultur, idræt og kirke samt en dejlig natur.

Alle de ting har vi. Men kun så længe vi i fællesskab passer på dem. Og det gør vi naturligvis. Glædelig jul.

Bent Frederiksen og
Finn Pilgaard Beyer

Dianalund

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk