21. februar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bekymring over budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bekymring over budgetforslag
Sorø - 14. september 2018 kl. 10:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De faglige organisationer har med bekymring læst det tekniske budgetforslag og prioriteringskatalog for 2019 for Sorø Kommune. Budgetforslagene i prioriteringskataloget vil - hvis de vedtages - forringe serviceniveauet i kommunen betragteligt.

Et teknisk budgetforslag, som indeholder et voldsomt træk på kommunens likviditet, som kun undgås hvis et omfattende prioriteringskatalog gennemføres, vidner om en kommune, der grundlæggende set ikke har styr på sin økonomi. Den medfølgende ønskeliste indeholder mange gode forslag, ligesom kommunen har fine ambitioner med FN's Verdensmål.

Vi vil dog anbefale, at budget 2019 først og fremmest har fokus på at sikre korrekt økonomistyring og sikring af de velfærdsydelser, borgerne bør forvente af sin kommune. En stor ønskeliste og fine visioner må vente til bedre tider.

Velfærden opstår i mødet mellem den kommunale medarbejder og borgeren, hvad enten vi taler om barnet i vuggestuen, den ledige i jobcentret eller den ældre i hjemmeplejen.

Der bør derfor fortsat være stor fokus på de ansattes arbejdsmiljø - trygge medarbejdere leverer trygge velfærdsløsninger. Det er bekymrende, at mange af prioriteringsforslagene har negative personalemæssige konsekvenser. Kommunen mangler i forvejen hænder til at udføre mange kerneopgaver ordentligt, så afskedigelser bør så vidt muligt undgås. Hvis afskedigelser bliver nødvendige, henstiller vi til brug af omplaceringer, fratrædelsesaftaler, mulighed for nedgang i tid, jobbankordning mv. Dette skal ske i et tæt samarbejde med MED-organisationen, så der sikres tryggest mulige rammer omkring processen.

I den sammenhæng kan vi derfor ikke undgå at nævne, at forslaget på børne- og ungeområdet om besparelser på fællestillidsrepræsentanter både virker uigennemtænkt og skadeligt for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. Et godt samarbejde er afgørende i en situation med mulige afskedigelsesrunder. Det fordrer blandt andet, at de tillidsvalgte har den nødvendige tid til varetagelsen af deres hverv.

Vi ønsker alle en fortsat god budgetproces.

FOA Sjælland
LO Midtsjælland
Socialpædagogerne Midtsjælland

BUPL Midtsjælland
3F Slagelse
Dansk Lærerforening Ringsted-Sorø

HK Sjælland

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk