15. april 2021
Sorø Kommune har allerede sat en testplan for skolernes nuværende personale i værk. Foto: Bjarne Stenbæk
Sorø Kommune har allerede sat en testplan for skolernes nuværende personale i værk. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De ældste elever i Sorø Kommune kommer næppe i skole på mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ældste elever i Sorø Kommune kommer næppe i skole på mandag

Meldingen fra regeringens indsatsgruppe er, at det kun er i Nordjylland og Vestjylland, at afgangseleverne kan komme i skole igen 1. marts. Derudover er der et særligt regelsæt for Bornholm

Opdateret 24. februar 2021 kl. 08:34
Sorø - 23. februar 2021 kl. 10:43
Af Bjarne Stenbæk
arrow Læs også: Test-kapacitet skal øges: De ældste elever ventes tilbage i skole igen på mandag

Sammen med mange af landets andre borgmestre fik også Sorø Kommunes Gert Jørgensen efter et møde mellem regeringen og borgmestrene mandag formiddag den opfattelse, at regeringen arbejdede på at få de ældste elever tilbage i skole igen fra på mandag.

Kommunerne blev bedt om at stille et større test-apparat på benene, så elever og skolernes personale kunne testes to gange om ugen, men den idé ser nu ud til at være skrottet, efter at regeringen senere mandag havde møde med sundhedsmyndighederne og »regnemestrene«.

Nu lyder udspillet i stedet på, at det kun er i Nordjylland og Vestjylland, at afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kan komme tilbage med 50 procents fremmøde under forudsætning af, at der kan testes to gange ugentligt. Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger.

Derudover har eksperterne en særlig plan for genåbning af Bornholm.

På landsplan anbefaler eksperterne, at de nuværende restriktioner forlænges til 5. april. Dog foreslår man, at udvalgsvarebutikker op til 5.000 kvadratmeter genåbnes med midlertidigt kvadratmeterkrav - genåbningen gælder dog ikke butikker i storcentre. Det foreslås også, at udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om en negativ test, og at forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 20 personer, når det handler om udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

Intet tyder altså på, at de ældste elever i Sorø Kommune kommer i skole på mandag. Men på den anden side set kan en del ændre sig, når regeringen i løbet af i dag har forhandlet med de øvrige partier i Folketinget - ligesom meldingerne ændrede sig efter regeringens møde med sundhedsmyndigheder og tal-eksperter. Man kan ikke afvise, at det kunne have været en god idé, at regeringen havde taget møde med eksperterne inden mødet med borgmestrene - men omvendt skulle man også hurtigt i gang i kommunerne, hvis det skulle være muligt at nå at sætte de store test-apparat på benene inden mandag.

- Vi afventer nu udmeldingen fra statsministeren onsdag, siger borgmester Gert Jørgensen.

- Lokalt følger vi udviklingen i Pedersborg tæt. Her måtte vi jo mandag lukke børnehuset Villa Villakulla, og vi håber, at vi dermed har fået sat en stopper for smitten.

- Vi må forudse, at vi skal have et større test-apparat klar, når skolerne åbner igen helt eller delvist. Vi må forvente at skulle teste i hvert fald ind til vaccinens positive virkning slå igennem.

Følger Folketinget anbefalingen om at forlænge restriktionerne til 5. april, kan der være et håb om, at der kan ske en eller anden form for åbning af skoler og uddannelser efter påske, men det vil udviklingen i smitten formentlig også til den tid være herre over.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk