21. august 2019
Der er nu flere og bedre muligheder for aflastning af demente på Lynge Plejeboliger, ligesom et nyt tilbud åbnes på Blomstergården. Pressefoto
Der er nu flere og bedre muligheder for aflastning af demente på Lynge Plejeboliger, ligesom et nyt tilbud åbnes på Blomstergården. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagtilbudene til demente forbedret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagtilbudene til demente forbedret
Sorø - 10. marts 2019 kl. 21:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere og bedre dag- og aflastningstilbud til borgere med demens har længe været et stort ønske fra de pårørende. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Sidste år fik Sorø Kommune tilsagn om 1,7 mio. kr. af Sundheds- og Ældreministeriets pulje, der er øremærket forbedringer i dagtilbud for demente samt aflastning af dementes pårørende.

Og nu er det besluttet, hvordan pengene skal bruges .

Det eksisterende dagcentertilbud på Lynge Plejeboliger for seks personer med demens fra kl. 9-14 på hverdage bliver udvidet til otte personer og med åbningstid frem til kl. 16.

Desuden kommer der et tilsvarende tilbud på Blomstergården i Dianalund med plads til tre personer alle hverdage fra kl. 10-16.

Endelig får demente et helt nyt tilbud, nemlig dag- og aftencenter på hverdage fra kl. 15-21, og weekender fra kl. 9-21 - enten på Blomstergården eller i Lynge.

Demenskoordinator Susanne Kjelkvist siger:

- Vi er meget glade for at kunne tilbyde den her fleksibilitet og frihed. Friheden består i, at de pårørende har mulighed for at booke fra dag til dag, når behovet opstår, og i det antal timer, der er brug for.

Der vil blandt andet være aktivitetstilbud i løbet af dagen om f.eks. motion, sang, oplæsning og spil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk